reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

Magduska już Ci pisałam i się powtórzę teraz możesz szaleć z różem
g100.gif

no i waga piękna imponująca rzekłabym ;)

reklama
Jestem po wizycie. Psia kostka. Sesja poprawkowa mnie nie ominie :). Płec sie potwierdziła - chiński kalendarz lunarny jest do luftu. JAJA JAK BERETY - sama widziałam. Synuś wcale nie jest taki duży- 2620g. Tętno -idealne. Rozwarcie - na duuuży palec ::) Szyjka-mięciutka. Głowka WSTAWIONA do kanału rodnego ::). Na luty nie mam co nawet liczyć. Pani doktor moja kochana powiedziała, że w tym tygodniu to raczej nie urodzę, ale na przyszły "to ona mi nie daje patentu". Do końca stycznia spokojniutko ma byc daaawno po wszystkim. I powiedziała żebym juz trochę odpoczęła. No to sprawdzę, czy wszystko spakowałam chyba... :)

Aha. Wyniki podskoczyły. Są b. dobre. Hemoglobinka nareszcie w normie. Trudno, żeby nie była jak przytyłam 15 kg(!!!). Hopla.

Madzia no to pięknie że jednak synuś mówiłam że te wróżby sa do luftu ;)
i wcale nie jest taki mały, ty do dużych kobitek też nie należysz wiec się ciesz ze
nie bedziesz miec olbrzymka ! Rozwarcie na palec oznacza że szyjka rozszerzona
na grubość jednego palucha yes??? Pytam bo te rozwarcia mnie jakos przerażają
;)

No to ię cieszę, że u Magduśki wsio ok, no a Madzi to zazdroszczę że już niedługo synka przytuli :)
A tego rozwarcia też sobie jakoś nie wyobrażam, ale mam je na półtora palca, ale szyjka sztywna i zamknięta.

Karolla- na początku (tzn gdzieś w 26 tyg.) Miałam rozwarcie 0,5 cm, potem na opuszeka palca, potem na palec, a teraz na kciuk. Oznacza to, że szyjka się otwiera :). Mięciutka była od prawie samego początku. Taką już podobno mam. I ma to mieć dobry wpływ na długośc porodu. Głowki już się nie da odepchnąc do góry, jak dwa tygodnie temu. I niedługo zobaczę swojego bobaska :). Ciekawe czy przed, czy po egzaminie z ekonometrii? Czy może w trakcie... ;)

moze sie osmiesze ale wytlumaczcie mi jak to jest myslalam ze rozwarcie zwiazane jest wlasnie z szyjka ona sie rozwiera otwiera ... a tu domknieta a rozwarcie jest nie czaje

reklama
Brzmi tak samo jak wygląda :laugh:. Byłam na jednym wykładzie i stwierdziłam, że nie mogę sie tak obciążać umysłowo w ciąży :). Ekonometria to połaczenie ekonomii i statystyki. Statystykę uwielbiałam wprost. Wykładowca chciał, żebym z niej broniła pracę, ale ja już podatki miałam na oku. A studiuję Finanse i Zarządzanie, specjalność - podatki ;D. I hopla - w sobotę egzamin z prawa dewizowego i ewidencji podatkowych, za tydzień- zarządzanie ryzykiem, ekonometria, filozofia i chyba systemy bankowe w UE  ;D ;D ;D. NIE DAM RADY ;D.,Ale będe za to miała synka, a potem spóbuję w poprawkowej.

Do góry