reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Witam Mamusie! Ja właśni wróciłam od gina i niestety muszę leżeć (to słówko mi wpisał na pół karty ciąży z wielkim wykrzyknikiem) na skurcze dostałam fenoterol i isoptin, ponoć mogą wystąpić nieciekawe reakcje po tych lekach, ale cóż mus to mus (może któraś to brała? jeśli tak proszę o opinie)
Zwonienie narazie do 23 luty, później pewnie przedłuży.
Pozdrawiam Was wszystkie i pewnei nie dam rady za długo przesiadywać przed kompem (no chyba, że sobie wezme laptopa od mojego faceta do łóżeczka) - w każdym bądź razie na pewno będę zaglądać :)

Ja brałam, najważniejsze, żeby nie pominąć dawki żadnego z lekarstw. Bo jedno hamuje niepożądane działania drugiego...

Nie czułam się po tym najlepiej, w szczególności na początku. No ale jeszcze kwestia dawki, ja na początku w szpitalu dostałam kroplówkę, dosłownie umierałam, ale jak przeszłam na tabletki to było ok :sorry2:

Powodzenia :-)

reklama
agorana! po fenoterolu mozesz dostac telepawki, krotko po polknieciu fenoterolu ciezko jest najesc sie zupa ;-) mi dawali do kompetu lek uspokajajacy - nie wiem czy nie czasem relanium - nie pamietam dokladnie...
ale da sie to przezyc ;-) dasz rade i Ty ;-)

powodzenia ;-)

No właśnie nie pamiętałam już, który lek działa przeciw drgawkom, isoptin łagodzi uboczne działanie. Ja tez dostałam relanium, ale tylko raz w krytycznej fazie...

Agorana leż grzecznie w łóżku i odpoczywaj!
MamusiaM toż to zaraz to usg :-) ja mam w środę wizytę i umówię się na połówkowe usg chcemy 4d zrobić. Z tego co mi mówiła lekarka to pewnie pod sam koniec lutego to zrobimy :-) więc też już się nie mogę doczekać!

Mnie lekarka obiecała że z następnego usg będę miała filmik.;-):tak: Już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę moje Maleństwo..:-)

Dziewczyny powodzenia, odpoczywajcie i prowadźcie spokojny tryb życia, ja się staram jak mogę, muszę wrzucić na luz, bo nie chcę się zacząć sypać.

byłam u lekarza i pytałam się o podsłuchiwanie dzidziusia, położna spojrzała sie na mnie jakoś dziwnie i powiedziala że jest to zupełnie nieszkodliwe...

A USG mam na 24 marca... normalnie chyba nie wytrzymam tyle...

reklama
Przyszlam sie pochwalic :-D Dzisiaj bylam na wizycie i widzialam moje malenstwo. Jak narazie wszystko wzorcowo, dzieciaczek rosnie, ma 300 g i cudownego pisiorka, wiec bedziemy mieli synka :-D

Do góry