reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

calla
ja chodze do lekarza na nfz i usg mam rzadko, też miałam na początku stycznia a następne dopiero koło 20 tygodnia a zaczęłam dopiero 15:baffled:

reklama
Ja właściwie też się teraz nie spodziewam usg - pewnie dopiero połówkowe. Tak planowo po genetycznym przypada dopiero to usg po 20 tyg.,
A tak przy okazji najtrudniejsze za nami i przed nami - drugi trymestr ciąży to dobry czas :) więc teraz możemy się tylko cieszyć naszym stanem :)))

ja też chodze z nfz jeszcze nie wiem kiedy kolejne usg, ale wiem że połówkowe moja doktor robi dopiero w 22 tyg... nie wiem czy tyle wytrzymam chciałam iść na 4D ale nie wiem kiedy nalepiej żeby zobaczyć co tam dzidziuś ma...

Ja dzisiaj bylam na usg - mam kolejne sliczne fotki maluszka :) tym razem udalo sie zdjecie buzi :) slyszalam tez serducho! bylo super! :) Maluch ruchliwy ciagle lapal sie za nozki i machal raczkami. Niestety plci nie dalo sie jeszcze ustalic. Policzylismy mu natomiast paluszki u raczek i stopek - wszystko sie zgadza :)
Pytalam kiedy przyjsc na usg 3D/4D i mila pani powiedziala, ze w 30 tygodniu najlepiej. Jutro zadzwonie i umowie sobie termin, bo dowiedzialam sie, ze sa dosyc duze kolejki i trzeba wczesniej sie umawiac.

Ja przed pierwszym usg to obgryzlam wszystkie paznokcie, kiedy uslyszalam bicie serduszka to bylam w niebo wzieta, kamien mi spadl z serca, ale teraz znowu to samo.. na nastepne usg mam przyjsc dopiero w 20tc. Juz nie moge sie doczekac. Wciaz sie zamartwiam czy z moim maluszkiem wszystko ok. ja sie chyba psychicznie wykoncze przez ten miesiac :baffled:

mi lekarz od usg prenatalnego powiedział, że to drugie badanie najlepiej robić w 21 tygodniu ciąży, ale widać co lekarz to pogląd!

Dziś miałam badania na przezierność itp. Z maluszkiem wszystko dobrze :-) Gin powiedział że wszystko ma na miejscu. Najważniejsze że zdrowiutki i rośnie.Obstawialiśmy płeć ja mówię "dziewucha", on chwila przerwy i "no a ja chyba chłopaka ale wie pani to jeszcze wcześnie". Mam nadzieję że się mylił choć ważniejsze by zdrowe :-D Mama kupiła maluszkowi troszkę ciuszków i różowe też :-D
Kwas foliowy mam brać do połowy lutego a na witaminy jeszcze zawcześnie :no: Chyba jednak sama zacznę coś brać co o tym myślicie i jakie polecacie ???????

agorana - trzyma kciuki z wizytę
iwon3004 matylda1405 - dziewczyny gratuluje udanych wizyt :-D:tak:

Monia_lipiec2009 - ja biorę witamin już od 11 tygodnia pytałam się lekarza i on powiedział że jak najbardziej powinnam już brać ,ale co lekarz to inna opinia

A co do usg jeśli się chodzi na nfz to są tylko 3 badania miedzy: 10-14 , 20-22, 32-34 tc.

reklama
Do góry