reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

reklama
Dołączam się :tak:kciukasy mocno trzymane za dzisiejsze wizytki :-):-):-)

Ja się właśnie doczytałam na opakowaniu glukozy ze spożycie w większej ilości powoduje wymioty :-D;-):-D...,że zaleca sie jedną,dwie łyżeczki :tak:;-):tak:....jutro to pokaże w laboratorium ;-):-D;-)

Witajcie:) Wróciłam dziś z kliniki gdzie skierowali mnie na krzywa cukrową.Potwierdzili cukrzyce ciązową, dostałam glukometr, dietę i póki co wdrażam ją w życie.Maly MIkołaj rośnie i jest zdrowy a to dla mnie najwazniejsze. Musze robic wszystko żeby wyregulowac cukier, bo w przeciwnym razie czeka mnie insulina, a tego bym nie chciała. Pozdrawiam :)

Viev, ja mierzę poziom cukru od tygodnia i przyznam szczerze, nie jest aż tak źle - o dziwo nawet po chudej szynce cukier mam Ok! :-) Właśnie wróciłam od ginki która powiedziała mi że ta cukrzyca to jest trochę przereklamowana, tzn. jest ważne żeby utrzymywać prawidłowy poziom cukru ale że nie ma o co robić histerii;-) bo jak przez resztę ciąży glikemia będzie pod kontrolą to właściwie nie ma ryzyka powikłań ani dla dziecka, ani dla mamy bo dzidzia nie będzie "przerośnięta" a to jest w tej całej cukrzycy najgorsze. Może dzięki temu też ciąża jest pod większą kontrolą ze względu na wcześniejsze i częstrze KTG, no i zwykle takich ciąż się nie przenosi - jak dzidzia się nie spieszy to najwyżej wywołują, chociaż to akurat chyba nie jest takie dobre :-( ja i tak czuję w kościach że urodzę wcześniej więc aż tak się tym nie przejmuję

reklama
Do góry