reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po obu stronach brzuszka (nasze brzuszki i zdjęcia usg)

reklama
To prawda ale juz pod koniec 3 miesiaca mialam problem zeby nie bylo widac a chcielismy z M zrobic niespodzianke na Swieta :-) nio i w sumie sie udalo ale nie byo latwo heh.

Ale u nie to pierwsza ciaza i kazdy sie dziwil, ze tak szybko juz widac, najwidoczniej taka moja natura, zawsze bylam drobnej kosci :-) i moze dlatego :-)

u mnie w 1 ciązy tez bylo bardzo szybko widać:tak:
Po jednych widać dopiero w 6 miesiącu a po niektorych, np. po mnie w 10 tygodniu, wazne ze wszystko ok z Maleństwem, teraz to ja mogę mieć brzuch, w czerwcu będę dbała o to aby był jak najmniejszy:-D

I o to chodzi, jak to moj maz powiedzial, ze ciaza jest po to zeby przytyc ile trzeba najwazniejsze zeby dzidzia byla zdrowa a pozniej bedziemy sie martwic zbednymi kilogramami, chociaz sam mi zaoferowal, ze bedzie zostawal z mala a ja na aerobic hihih:tak::-D

no właśnie to kwestia naszych organizmów, niektóre mają malutkie że wcale ich nie widać a inne mają ogromne :) Ja mam taką naturę, że w ciąży mam bardzo duży brzuch - i w pierwszej i w tej - , często mnie to denerwuje jak ludzie mówią że jak na ten etap ciaży mam już ogromny brzuch, albo że chyba za dużo przytyłam?!?! .. czy też pytają "bliźniaki?" . yh. jest to bardzo denerwujące... przecież taka moja natura, nic na to nie poradzę, przytyłam bardzo mało bo tyllko 2kg więc to nie z obżarstwa ...:confused2:

no właśnie to kwestia naszych organizmów, niektóre mają malutkie że wcale ich nie widać a inne mają ogromne :) Ja mam taką naturę, że w ciąży mam bardzo duży brzuch - i w pierwszej i w tej - , często mnie to denerwuje jak ludzie mówią że jak na ten etap ciaży mam już ogromny brzuch, albo że chyba za dużo przytyłam?!?! .. czy też pytają "bliźniaki?" . yh. jest to bardzo denerwujące... przecież taka moja natura, nic na to nie poradzę, przytyłam bardzo mało bo tyllko 2kg więc to nie z obżarstwa ...:confused2:

No ja wczoraj byłam tą osobą, która źle oceniła wygląd innej ciężarnej. Czekając na swoją kolej w poczekalni u gina rozmawiałam z inną panią tam siedzącą. No i widzę, że ma brzuch naprawdę duży, więc się pytam na kiedy ma termin i od razu dodaję, że pewnie niedługo i to chyba jej ostatnia wizyta. A ona oczy na mnie i mówi, że dopiero na drugą połowę czerwca, czyli później niż ja. Ona też w szoku była i tak dziwnie podjerzliwie popatrzyła na mój brzuch gdy powiedziałam że to ja bardziej zaawansowana jestem :-D

reklama
I o to chodzi, jak to moj maz powiedzial, ze ciaza jest po to zeby przytyc ile trzeba najwazniejsze zeby dzidzia byla zdrowa a pozniej bedziemy sie martwic zbednymi kilogramami, chociaz sam mi zaoferowal, ze bedzie zostawal z mala a ja na aerobic hihih:tak::-D
Ja się cieszę, bo przenieśli club fitness do którego chodziłam bliżej mojego domu i mam teraz tylko 3 minutki spacerkiem :tak:

No właśnie.
Mój brzuszek średnio mi się podoba, bo zaczyna się z prawej strony pleców a kończy z lewej. ;-) A myślałam, że będę miała zgrabną piłeczkę... :sorry2:

Do góry