reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po obu stronach brzuszka (nasze brzuszki i zdjęcia usg)

esperanza ja w chwili obecnej nie mam (tfu tfu) no ale moga tez wlasnie wyjsc w ostatnim miesiacu badz po porodzie :(
Wydaje mi sie ze chyba nie rosnie juz tak no ale pewnosci nie mam najlepiej jak wypowiedza sie doswiadczone mamuski :)

reklama
brzuch rosnie bardzo w 9 miesiącu. Rozstępy potrafia się nawet pojawic na dzień przed porodem lub parę dni po nim. Cieszyc się nalezy tak 2 tyg. po porodzie.:)

mi sie po pierwszej ciazy udało ich nie mieć. Teraz póki co nie mam i mam nadzieję,ze tak zostanie......

brzuch rosnie bardzo w 9 miesiącu. Rozstępy potrafia się nawet pojawic na dzień przed porodem lub parę dni po nim. Cieszyc się nalezy tak 2 tyg. po porodzie.:)

mi sie po pierwszej ciazy udało ich nie mieć. Teraz póki co nie mam i mam nadzieję,ze tak zostanie......

AVO to mnie zmartwiłaś i to bardzo, ja tu myślałam że właśnie dużo już nie rośnie a tu taki psikus no nic czekamy do 37tygodnia a później że tak powiem niech działa grawitacja ;P i dzieje się wola boska :-D
Ja mam nadzieje że uda mi się ''uchronić od rozstępów''

mi się rozstępy pojawiły w 6 msc pierwszej ciąży i tak są do dnia dzisiejszego .. w tej ciąży przybyło 3 nowe na brzuchu .. ale tak czy siak cały brzuch mam jak zebra ;) już się przyzwyczaiłam ale powiem szczerze, że ciężko przeżywałam jak każdego dnia znajdowałam kolejny nowy rozstęp w pierwszej ciąży .. :p ja mówię tylko o brzuchu bo tylko tam je mam:p

Mi rozstępy w pierwszej ciazy zaczeły sie pojawiac dwa dni po terminie:wściekła/y: a myslalam, ze sie uchronilam i do dzisiaj sa na boczkach:zawstydzona/y:
Brzuch sie uratował ale zobaczymy czy lada chwila nie wyjdą.
Nigdzie indziej na szczęscie nie mam ale jeszcze nic straconego:-D
Co ma być to bedzie

Ja mam rozstępy na biodrach i po obu stronach kolan, taka pamiątka z okresu dojrzewania.
W ciąży jak na razie nic mi nie wyskoczyło i bardzo bym chciała aby tak pozostało.... może się uda, w końcu już tylko 3 tygodnie i 3 dni mi zostały tylko.

Ja nigdy rozstepów nie miałam, teraz też puki co skóra bardzo ładna. Moja mama teZ w ciązy nie miała mimo, że przytyła podobno bardzo. Więc trzymam kciuki by tak było do końca.

Młodak zazdroszcze tych 3 tygodni.....

mlodak ja tez mam z okresu dojrzewania kilka rozstepow ale po boku i wlasnie na lydce z tylu ale te to takie jak sie bardzo by ktos przyjzal a z okresu ciazy mam jednego na piersi :o wyskoczyl skubany

esperanza - w ostatni miesiącu dzidziuś dużo przybiera, więc brzuszek jeszcze może sporo sie powiększyć, ale wcale niekoniecznie, to sprawa indywidualna

reklama
P1070134.jpgtroszke mi obwisloP1070128.jpg i brzunio idzie na dol ewidentnie widze wiecej rzeber i reke nawet dwie wloze pod cycki na zamknietym dodalam plazowanie wielorybki:-):tak::-D:szok:

Ostatnia edycja:
Do góry