reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

plotki wozkowo-kolezenskie i nie tylko....zapraszam sofik, gastone, gieo-ska i inne:)

reklama
Super te literki:-)a sama sobie wybieralas jaki kolor ma miec dna literka??

Po aukcji facet zapytał czy chcę jakieś konkretne czy nie, miałam mu napisać jakie kolory są w pokoju małego - ściany itp. i on mi wysłał swoje propozycje. Wzięłam kolorowe bo do wszystkiego będą pasować, a tych aplikacji co on daje gratis na literkach nie chciałam, bo tak mi się wydawało, że będzie za bardzo naciapane :-)

Nie wiem czy patrzyłyście, ale inni sprzedawcy mają też np. z różnymi rysunkami na literkach - też niektóre są fajne, ale już ciut droższe. Mi się jeszcze podobała taka ramka kolorowa i w środku z imieniem też z literek, nawet chyba bardziej w sumie się opłaca bo za 39 zł. - niezależnie jak długie imię.:-)

Pawimi powiedz mi czy w Zooper Hula oparcie rozklada sie na plasko ??? Chyba sie zdecyduje na ten wozek , co prawda podoba mi sie bardziej Zooper Walz ale nie sklada sie jak parasolka :(
Witam dziewczyny ponownie:-)
To co prawda pytanie do Pawimi ale jako że byłam dziś w sklepie i go oglądałam to się wypowiem:-) hehe zaczynam nabierać wózkowego doświadczenia :-)
Ogólnie Hula jest super, ma fajny skórzany pałąk;-)hihihi. Lekkość też jest Ok, choć nie tak lekka jak Maclaren. Maluszek ma dużo miejsca, podkładke pod główke. Po złożeniu w parasolke zajmuje naprawde niewiele miejsca-nie jest taki długi... Podbijanie też spoko, nie trzeba pomagac noga.
Ale uwaga nie ma zupełnej pozycji leżącej. Dla mnie to taka prawie leżąca... Cos podobnego jak w Maclarenie Quest, albo pomiedzy Quest i XT. Osobiście w którymś sklepie widziałam parasolkę zupełnie płaską ale nie pamietam co to był za wózek. Bardziej na leżąco rozkłada się Zooper Waltz ale ja właśnie szukam parasolki też:-( Na stronie było napisane niby że z rozłożeniem na płasko, ale nie potwierdzam tego.. Przymierzałam Oliwiera i był na lekko siedząco.. Moje dziecię nie siedzi więc poczekam jeszcze z zakupem wózka az zacznie siedziec i na wakacje jedziemy w starym:-( wtedy to albo I'coo pluto (musimy znaleść sklep aby na żywca go obejrzeć) albo Zooper Hula, Twist.
Ale Zooper Hula mi sie spodobał, nawet chyba bardziej bo ma głębsze siedzisko i jak przymierzyłam synka to lepiej w nim siedział. Głebsze niż maclaren.:tak:to wielki mysle plus.:tak:

madzik, a w łóżeczku też Oli śpi na płasko?? Ja nie wiem czy jakiś wózek spacerowy tak całkiem na płasko się rozkłada, mój też nie. Ada też sama nie siedzi, ale ma prawie pół roku, więc to pewnie kwestia czasu. Nie sądzę jednak by wożenie w spacerówce miało jej w czymś przeszkadzać lub czymś grozić.

materac jest płaski a nie podkładamy poduszeczki żadnej.
Co do spacerówek to wiem jaka się rozkładała zupełnie na płasko- Coneco Flash:-D:-D z tymi rogami:-D ale ten wózek odpada...
A dlaczego jeszcze nie lekko siedząca? Dziś pytaliśmy się o to pediatry i stanowczo jeszcze odradziła ze względu na obciążenie kręgosłupa, jesli on nie siedzi sam. Powiedziała żeby poczekać ten miesiac albo 1,5. To samo ortopeda mówił wiec... wiem ze wiele mam wozi tak dzieci ale jednak poczekamy..
Uważam jednak że w takim Hula spokojnie dziecko można w zime wozić-tam gdzie potrzeba dziecko jest zakryte od wiatru.:tak: wiec nie zamierzam sie meczyc z moim ciezkim wózkiem:angry: i kupię jeden z tych dwóch które wymieniłam:-)

A druga sprawa to chcemy bardziej leżaco aby mógł w niej wygodnie spac-bo nad morzem pewnie rzadko w pensjonacie bywać bedziemy...

Może wypowie się jakas mama bardziej doświadczona, bo jeszcze sie okarze, że Adkę pokrzywię :tak: Tzn mój wózek rozkłada się prawie na leżąco, Ada w nim bardzo wygodnie śpi, w łóżeczki też płaski jasiek podkładam.

Monika29 ja mam Buzza od lutego i jestem z niego srednio zado:wściekła/y: I wiem ze dla nastepnego dziecka kupie albo Bugaboo , albo Mutsy. Speediego tez mialam i jak maly musial przesiasc sie do spacerowki to odrazu go sprzedalam bo spacerowka byla tragiczna w Speedim :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Mutsy - ma beznadziejna spacerówkę . odradzam .. ja się przestawiłam na maclarena jak tylko miałam taka możliwość

on czekam na mnie:-)hehe
Eve moze Ty w jakims sklepie we wrocku widzialas buzza gold>>??

...

Ja widziałam tego buzza na wyprzedazy w mothercare za jakieś śmieszne grosze . gondola i spacerówka za chyba 1399

madzik, a w łóżeczku też Oli śpi na płasko?? Ja nie wiem czy jakiś wózek spacerowy tak całkiem na płasko się rozkłada, mój też nie. Ada też sama nie siedzi, ale ma prawie pół roku, więc to pewnie kwestia czasu. Nie sądzę jednak by wożenie w spacerówce miało jej w czymś przeszkadzać lub czymś grozić.

Maclaren jest praktycznie płaski w kazdym bądz razie XT i XLR.

Może wypowie się jakas mama bardziej doświadczona, bo jeszcze sie okarze, że Adkę pokrzywię :tak: Tzn mój wózek rozkłada się prawie na leżąco, Ada w nim bardzo wygodnie śpi, w łóżeczki też płaski jasiek podkładam.

Eve pokrzywić nie pokrzywisz Ja jednak z własnego przekonania wolę poczekać:zawstydzona/y:U nas w Polsce spacerówki są zalecane od 6m+ (bynajmniej wiekszosc z oferowanych spacerówek), za to np w UK te same spacerówki już maja napis 3m+.. Co kraj to obyczajA np Maclaren XT czy XLR ma napis chyba 0m+ ?? chyba tak...

Witam

Wrociłam na forum a tu taki ruch ze hohoho:szok::szok::szok:

Madzik Mamy dzieci w tym samy wieku ;-) moj synke juz od miesiaca jezdzi w spacerówce...;-)
Masz racje co kraj to innaczej a dzis widizlam babke jak wiozła z 2 tyg. dziecko w zwykłej spacerówce parasolce chyba to byla cosatto:-(

Ja mialam zoopera tzn: mam ale nie ma jak buzzz, nie wiem Pawimi narzeka ale ja jest naprawde zadowolona z tego wozka, jak dla mnie ejst super, ale nie mowi ze nie kupie moze za rok innego:-p beda moze jakies nowe wozki :-D

gie-osia kiedy masz zamiar kupic wozek, u nas kiedys byly za 250e :-) ale gold i jeden czarny w sprzedarzy ale sama spacerówka... ale juz nie ma :baffled:

Ania telefon zapislam bedzimy w kontakcie:-)

reklama
Jane rozkłada się o jeden jeszcze stopień bardziej niż Ada tu śpi, więc chyba jest ok.

Załączniki

• HPIM4479.jpg
    HPIM4479.jpg
    51,5 KB · Wyświetleń: 36
  • HPIM4480.jpg
    HPIM4480.jpg
    62,2 KB · Wyświetleń: 35
Do góry