reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

dzień dobry :)
na kawusie to i ja dzisiaj bym reflektowała...
Kamea Wszystkiego dobrego dla Kubusia :)
Moja Niunia rośnie jedna i druga, jesteśmy po wizycie u naszej alergolog i co....? i kazała nam CAŁKOWICIE odstawić mleko Zosi (jest na pepti), wogóle nic a nic, zero mleka... przez 2 dni koszmar... dla nas bo nam dziecka szkoda, a ku naszemu zdziwieniu Zosia tak jakby nie zauważyła wogóle zmiany.... 4 dzień odstawienia... zobaczymy co dalej, a najlepsze jest to, że znowu zaczela przesypiac nam noce... całe.... jednak dzieci potrafią nas zadziwić... i nie taki diabeł straszny...
(przy okazji mam 6 puszek bebilion pepti 2 na sprzedaż - razem 40 zł)

reklama
agnieszka...24 no jak nie było ząbków to nie było, a teraz wychodzą w tempie błyskawicznym:-D
Aniaf a no właśnie, jak się czujesz?, juz niedługo druga dzidzia będzie z Wami:tak: a z tym mlekiem to o co chodzi?? tzn. że Zosia może już pić zwykłe mleko i jeśc przetwory mleczne??, czy wogóle nic kompletnie, nawet Pepeti??
Nam alergolog kazał przyjść jak Mały skończy rok, zeby zrobić prowokację. Mam nadzieję, ze powiedzie się i Alusiek będzie mógł już spokojnie wcinać mleko i reszte:-)

Cześć Dziewczyny. Widzę, że robi się ruch w interesie:tak:
Dziękuje kobitki za życzenia dla Kubusia:-) siedzę sobie w pracy i tak mi jakoś dzisiaj tęskno za tym moim łobuzem...

aniaf a ja już się zaczęłam zastanawiać czy sie już rozpakowałaś czy jeszcze nie...

Jeżeli chodzi o żebole to u nas wyżynaja się górne dwójki. Już od dłuższego czasu widać dwa białe punkty ale cos przebić się nie mogą...

pisze na szybko bo wybieramy się właśnie na spacerek po obiadku... :)
Agita jeśli chodzi o Zosie to właśnie robiliśmy jej prowokacje i wyszła dodatnia, mianowicie nadal ma odstawione wszystkie produkty mleczne i do tego pepti też, ale tak jak pisałam wcześńiej nie taki diabeł straszny, co dalej będzie to się zobaczy... musze jej uzupełniać białko np kaszami... nie wiem co do końca z wapniem...
ja już bym chciała się rozpakować :D ale cóż... byłam na kontroli we wtorek to lekarz stwierdził, ze nic się jeszcze nie dzieje, a że mam jeszcze 2 tyg to dobrze :) brzuch już mi się obniżył 2 tyg temu, a kiedy będziemy rodzić to się okaże.... 8 lutego mam kolejną kontrole i ponoć do niej wytrzymam ;) zobaczymy 38 tyg kończy mi się 11 lutego, a później to już mogę rodzić, mężowi juz zapowiedziałam, że ma się dobrze postarać.... :)
Arcobaleno, dzięki za cynka :)

Kurcze Aniaf to niefajnie z tą prowokacją:-(
A My dzisiaj nie byliśmy na spacerku, bo jakoś brakło Nam czasu. Rano zakupy, teraz wizyta u rodziny i zleciało:sorry:
A i muszę się pochwalić, że Mój Mały szkrab nauczył się dawać Buzi:-D, tylko zamiast robić dziubek to otwiera buziola na całą szerokość i jezykiem jeszcze liże na dodatek, więc Buziole są naprawdę soczyste:-p

Agita super, że Aluś się tak cudnie rozwija :)
ja jestem troche zdołowana, ale ponoć w ciąży to normalne...
tylko, żeby powód byl jeszcze "normalny" to wszystko w sumie było by wporządku..
takie życie, mąż czasami potrafi zdołować.. szkoda, że w takim momencie

Bry, tłoczno tu dzisiaj :-)

Kamea sto lst sto lat dla Kubusia :-)
Aniaf jeszcze chwileczka, wytrzymaj ;-)
Agita pamietam te całuski z otwarta buzką :-D wszyscy poslinieni :-D

reklama
ANIAF trzymaj sie i nie przejmuj sie!! teraz najwazniejsze jest zeby dzidzi bylo dobrze a reszta sie napewno ulozy...trzymam kciuki!!

AGITA u nas tez jeszcze do niedawna takie ''buziaki' byly :D teraz juz landie z zamknieta buzia...jezyczek zarezerwowany tylko dla mamusi i tatusia :D;)

Ostatnia edycja:
Do góry