reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Witam,
aga107 ja uważam, że wszystko zależy od Twojego podejścia do porodu i na położna jaką trafisz? to Twój pierwszy poród? masz już SWOJĄ położna? chodziłaś/chodzisz do szkoły rodzenia?
nigdy nie wiesz co Cię czeka, czy nie będzie komplikacji, a opieka nad Tobą i nad Twoim dzieckiem naprawdę jest godna polecenia - oczywiście jest to moje zdanie - a to jak przejdziesz poród, czy trafisz na naprawdę wredną położną, która nie będzie miała nawet ochoty z Tobą współpracować... pomóc Ci.... to już tak może być, ale jeśli znasz swoje prawa i wiesz na co możesz sobie pozwolić, jesteś tego świadoma, co tak naprawdę może zagrodzić Twojemu dziecku, a co jest tylko wymysłem położnej, żeby jej było lepiej to już połowa sukcesu.

reklama
bry kobitki,
Ja nie podaje nic.....i lekarz mi nic nie kazał podawać.....
A co do szpitala, to co chwilę jest ten temat na tapecie, cofnij się wstecz....znajdziesz parę stron dalej nasze opinie

bry :-)

Madzia - ten OmegaMed to nie witaminy tylko kwasy Omega... witaminy mozesz podawac niezaleznie od nich... ;-)

a ja dzis sie dowiedzialam ze te wszystkie multi sanostole, witaminy w formie misków (Jasiek je kinder biovital "gumisie") to sama chemia...mam podawac Jaskowi Bioaron C - musze looknac na kartke czy Moni tez mam to dawac...

A ja mam zakupiony Kidabion ... kilka lekarzy poleciło, mojej kumpeli także ... tez be czy nic nie mowili o tym?

Cześć Dziewczyny, to ja - nocny marek;-) Nie było mnie tu trochę, bo w kompie zalągł się nam fantastyczny TROJAN ... :szok: i niestety nie dało się korzystać z netu. Ale teraz komputerek jest po renowacji i wszystko ok!
Ja jeszcze nie urodziłam ... chociaż do terminu porodu jeszcze kilka dni to ja już czekam i czekam, a dzidziusiowi w brzuszku tak dobrze,że wcale mu się nie spieszy ...
aniaf24 - napisz mi proszę co to znaczy "mieć SWOJĄ położną?" : może dla mnie nie jest jeszcze za późno i sobie ją jakoś załatwię,wynajmę,czy coś ...
soft - jeżeli chodzi o zakupy dla maluszka to w Opolu można polecić tylko dwa: baby blue i fixoni, chociaż jeżeli chodzi o obsługę to pozostawia baaaaardzo wiele do życzenia. Ja najchętniej wszystkich sprzedawców ze sklepów z art. dla dzieci
wysłałabym na specjalne szkolenia - jedno dotyczące obsługi kobiet w ciąży, a drugie ze znajomości sprzedawanego towaru - a szkolenia te kończyłyby się egzaminem !!!
Do białej gorączki potrafią doprowadzić mnie panie ekspedientki, którym mówię, że:
- chcę body rozpinane z przodu, a one,że coś mi się pomyliło,bo body zakłada się przez głowę, a rozpinane z przodu są tylko pajacyki ... ,
- albo jak chcę kupić kombinezon zimowy dla noworodka jednoczęściowy,który będzie miał nogawki zakończone tak jak śpioszki (jedna całość), a nie jak spodenki i dopinane "buciko-skarpetki" - to pani mówi, że w większości to wszystkie kombinezony są z dopinanymi "buciko-skarpetkami",
- a jak rozmawiam z panią o jakimś konkretnym wózku i mówię "szkoda, że te wózki są tylko w ciemnych kolorach", to pani mi na to: że nie, że jest dużo kolorów! i pokazuje mi czarny,szary,brązowy, granatowy i zielony(ciemny zielony)...
Mówię wam zgroza :wściekła/y:... ja to chyba faktycznie jakaś pomylona jestem ...
Ale mogę polecić sklep we Wrocławiu pt.Askot - właściwie to są trzy sklepy w różnych miejscach Wrocka - ja byłam w dwóch - i w każdym z nich jest ogromny asortyment poczynając od pampersów, przez ubranka, jedzonko, kosmetyki, zabawki, mebelki i inne takie, a na wózkach kończąc. I właśnie jeżeli chodzi o wózki - to jestem pod niesamowitym wrażeniem profesjonalizmu obsługi !!! Jak w salonach samochodowych na amerykańskich filmach ... Dział z wózkami obsługują mężczyźni,którzy wiedzą o wózkach wszystko, na pamięć znają wymiary każdego wózka, wymieniają zalety i wady, opowiadają o różnicach pomiędzy wózkami i np. kołami piankowymi a pompowanymi (bo to zależy od firmy - okazuje się,że niektóre koła piankowe jednej firmy lepiej amortyzują niż koła pompowane innej firmy :szok::baffled:...) Naprawdę mi się podobało, tylko,że do Wrocka to trochę kilometrów jest ...
aga107 - wykaz rzeczy i dokumentów jakie należy zabrać do szpitala jest na stronie szpitala: www.ginekologia.opole.pl w zakładce : informacje dla pacjentów

No fajna godzina się zrobiła ... pewnie większość z was za 4 godziny będzie wstawać do swoich maluszków, a ja wtedy przewrócę się na drugi boczek...

Jak ja się przestawię z tym spaniem jak się dzidziuś urodzi ????

życzę sobie miłych snów, a wam rano pysznej kawy :biggrin2:

Kurcze Agi mylicie mi się:-D

Aga107 ja niestety w tym temacie nie pomogę ,bo tu nie rodziłam,a o wyprawce dziewczyny juz wszystko napisały.Z resztą nie ma się co stresować,zawsze moze ci ktoś coś dowieźć,a i sklepik jest na dole dobrze zaopatrzony z tego co wiem:tak: Na kiedy masz termin?

aga2003 masz rację co do obsługi w niektórych sklepach.Moim zdaniem powinny pracowac tam mamy,które doradzą na co zwracać największą uwagę:tak: podac plusy i minusy każdego wózka itp.No a ty sobie pewnie jeszcze smacznie śpisz:-p Nie martw sie maluch Ci przestawi to spanie jak trzeba;-) No i jaki termin masz?

a wiecie czy to chłopcy czy dziewuszki? hmm może już pisałyście ale nie pamiętam:sorry2:

bry...

mi tez sie Agi myla...

aga2003 - w Baby Blue pracuje pan ktory jest b. dobry w wozkach i fotelikach - moze go akurat nie bylo...
druga rzecz - nerwowa jestes bo hormony Ci szaleja ;-) trza było powiedzieć ze chcesz body kopertowe - moze to by pani pomogło ;-) tyle ze one sa b. rzadko w naszych sklepach - na allegro masz duzo wiekszy wybór ;-)
a kombinezony z całymi nogawkami widziałam w Tesco po 20 zł....

spadam... dopiero co skonczylam podawac dzieciakom lekarstwa - jeszcze tak skomplikwanej procedury nie przeprowadzalam...syropek, pol godziny przerwy, oklepanie, inhalacje 1, oklepanie, inhalacja 2, oklepanie, reszta syropków....no i razy 2 i dopiero skonczylam...uffff....zmykam na sniadanie :-)

oj dziewczyny chodzilo mi o opieke bardziej a nie wyprawke. opinie o szpitalu nie sa pozytywne wiec pytam osoby ktore rodzily tam..ciezko z was cokolwiek wyciagnac. moze dlatego, ze niektore kobiety ida do szpitala urodzic i heja do domu nie myslac o tym jaki to jest stres da dziecka ktore przychodzi na swiat i jednak wolalabym byc przyjeta w ludzkich warunkach. lezalam na patologii i ginekologii i juz wiele razy sie tam sparzylam wiec wole wiedziec jak jest na 3 pietrze..jak taka sama masówka to ja dziekuje za taki poród.

pozdrawiam i dziekuje za bardzo szczegółowe rady.

aga107 - to moze zdecyduj sie na porod domowy??? w domu masówki nie bedziesz miala a bedziesz przez swoja polozna traktowana jak królowa - jesli masz taki stosunek do szpitala to porod w domu jest dla Ciebie najlepszym rozwiazaniem....
no i cofnij sie wstecz.... z nas nie jest ciezko wyciagac informacje ale jak juz napisała daggy - nudno jest dwudziestej osobie pisac ciagle to samo.... po prostu cofaj się w tym temacie a zjadziesz odpowiedzi na swoje pytania...

reklama
jeste bezczelna piszac tak..skoro wisi ci w jakich warunkach twoje dzieci przyszly na swiat no to sory...
nudne to jest to co piszecie tutaj..siedzicie calymi dniami na tym forum...domu nie macie? zajmijcie sie czyms a nie *******y posuwacie glupie zrzedliwe mamuski...

Do góry