reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Witam,
aga107 ja uważam, że wszystko zależy od Twojego podejścia do porodu i na położna jaką trafisz? to Twój pierwszy poród? masz już SWOJĄ położna? chodziłaś/chodzisz do szkoły rodzenia?
nigdy nie wiesz co Cię czeka, czy nie będzie komplikacji, a opieka nad Tobą i nad Twoim dzieckiem naprawdę jest godna polecenia - oczywiście jest to moje zdanie - a to jak przejdziesz poród, czy trafisz na naprawdę wredną położną, która nie będzie miała nawet ochoty z Tobą współpracować... pomóc Ci.... to już tak może być, ale jeśli znasz swoje prawa i wiesz na co możesz sobie pozwolić, jesteś tego świadoma, co tak naprawdę może zagrodzić Twojemu dziecku, a co jest tylko wymysłem położnej, żeby jej było lepiej to już połowa sukcesu.

reklama
bry kobitki,
Ja nie podaje nic.....i lekarz mi nic nie kazał podawać.....
A co do szpitala, to co chwilę jest ten temat na tapecie, cofnij się wstecz....znajdziesz parę stron dalej nasze opinie

bry :-)

Madzia - ten OmegaMed to nie witaminy tylko kwasy Omega... witaminy mozesz podawac niezaleznie od nich... ;-)

a ja dzis sie dowiedzialam ze te wszystkie multi sanostole, witaminy w formie misków (Jasiek je kinder biovital "gumisie") to sama chemia...mam podawac Jaskowi Bioaron C - musze looknac na kartke czy Moni tez mam to dawac...

A ja mam zakupiony Kidabion ... kilka lekarzy poleciło, mojej kumpeli także ... tez be czy nic nie mowili o tym?

Cześć Dziewczyny, to ja - nocny marek;-) Nie było mnie tu trochę, bo w kompie zalągł się nam fantastyczny TROJAN ... :szok: i niestety nie dało się korzystać z netu. Ale teraz komputerek jest po renowacji i wszystko ok!
Ja jeszcze nie urodziłam ... chociaż do terminu porodu jeszcze kilka dni to ja już czekam i czekam, a dzidziusiowi w brzuszku tak dobrze,że wcale mu się nie spieszy ...
aniaf24 - napisz mi proszę co to znaczy "mieć SWOJĄ położną?" : może dla mnie nie jest jeszcze za późno i sobie ją jakoś załatwię,wynajmę,czy coś ...
soft - jeżeli chodzi o zakupy dla maluszka to w Opolu można polecić tylko dwa: baby blue i fixoni, chociaż jeżeli chodzi o obsługę to pozostawia baaaaardzo wiele do życzenia. Ja najchętniej wszystkich sprzedawców ze sklepów z art. dla dzieci
wysłałabym na specjalne szkolenia - jedno dotyczące obsługi kobiet w ciąży, a drugie ze znajomości sprzedawanego towaru - a szkolenia te kończyłyby się egzaminem !!!
Do białej gorączki potrafią doprowadzić mnie panie ekspedientki, którym mówię, że:
- chcę body rozpinane z przodu, a one,że coś mi się pomyliło,bo body zakłada się przez głowę, a rozpinane z przodu są tylko pajacyki ... ,
- albo jak chcę kupić kombinezon zimowy dla noworodka jednoczęściowy,który będzie miał nogawki zakończone tak jak śpioszki (jedna całość), a nie jak spodenki i dopinane "buciko-skarpetki" - to pani mówi, że w większości to wszystkie kombinezony są z dopinanymi "buciko-skarpetkami",
- a jak rozmawiam z panią o jakimś konkretnym wózku i mówię "szkoda, że te wózki są tylko w ciemnych kolorach", to pani mi na to: że nie, że jest dużo kolorów! i pokazuje mi czarny,szary,brązowy, granatowy i zielony(ciemny zielony)...
Mówię wam zgroza :wściekła/y:... ja to chyba faktycznie jakaś pomylona jestem ...
Ale mogę polecić sklep we Wrocławiu pt.Askot - właściwie to są trzy sklepy w różnych miejscach Wrocka - ja byłam w dwóch - i w każdym z nich jest ogromny asortyment poczynając od pampersów, przez ubranka, jedzonko, kosmetyki, zabawki, mebelki i inne takie, a na wózkach kończąc. I właśnie jeżeli chodzi o wózki - to jestem pod niesamowitym wrażeniem profesjonalizmu obsługi !!! Jak w salonach samochodowych na amerykańskich filmach ... Dział z wózkami obsługują mężczyźni,którzy wiedzą o wózkach wszystko, na pamięć znają wymiary każdego wózka, wymieniają zalety i wady, opowiadają o różnicach pomiędzy wózkami i np. kołami piankowymi a pompowanymi (bo to zależy od firmy - okazuje się,że niektóre koła piankowe jednej firmy lepiej amortyzują niż koła pompowane innej firmy :szok::baffled:...) Naprawdę mi się podobało, tylko,że do Wrocka to trochę kilometrów jest ...
aga107 - wykaz rzeczy i dokumentów jakie należy zabrać do szpitala jest na stronie szpitala: www.ginekologia.opole.pl w zakładce : informacje dla pacjentów

No fajna godzina się zrobiła ... pewnie większość z was za 4 godziny będzie wstawać do swoich maluszków, a ja wtedy przewrócę się na drugi boczek...

Jak ja się przestawię z tym spaniem jak się dzidziuś urodzi ????

życzę sobie miłych snów, a wam rano pysznej kawy :biggrin2:

Kurcze Agi mylicie mi się:-D

Aga107 ja niestety w tym temacie nie pomogę ,bo tu nie rodziłam,a o wyprawce dziewczyny juz wszystko napisały.Z resztą nie ma się co stresować,zawsze moze ci ktoś coś dowieźć,a i sklepik jest na dole dobrze zaopatrzony z tego co wiem:tak: Na kiedy masz termin?

aga2003 masz rację co do obsługi w niektórych sklepach.Moim zdaniem powinny pracowac tam mamy,które doradzą na co zwracać największą uwagę:tak: podac plusy i minusy każdego wózka itp.No a ty sobie pewnie jeszcze smacznie śpisz:-p Nie martw sie maluch Ci przestawi to spanie jak trzeba;-) No i jaki termin masz?

a wiecie czy to chłopcy czy dziewuszki? hmm może już pisałyście ale nie pamiętam:sorry2:

bry...

mi tez sie Agi myla...

aga2003 - w Baby Blue pracuje pan ktory jest b. dobry w wozkach i fotelikach - moze go akurat nie bylo...
druga rzecz - nerwowa jestes bo hormony Ci szaleja ;-) trza było powiedzieć ze chcesz body kopertowe - moze to by pani pomogło ;-) tyle ze one sa b. rzadko w naszych sklepach - na allegro masz duzo wiekszy wybór ;-)
a kombinezony z całymi nogawkami widziałam w Tesco po 20 zł....

spadam... dopiero co skonczylam podawac dzieciakom lekarstwa - jeszcze tak skomplikwanej procedury nie przeprowadzalam...syropek, pol godziny przerwy, oklepanie, inhalacje 1, oklepanie, inhalacja 2, oklepanie, reszta syropków....no i razy 2 i dopiero skonczylam...uffff....zmykam na sniadanie :-)

oj dziewczyny chodzilo mi o opieke bardziej a nie wyprawke. opinie o szpitalu nie sa pozytywne wiec pytam osoby ktore rodzily tam..ciezko z was cokolwiek wyciagnac. moze dlatego, ze niektore kobiety ida do szpitala urodzic i heja do domu nie myslac o tym jaki to jest stres da dziecka ktore przychodzi na swiat i jednak wolalabym byc przyjeta w ludzkich warunkach. lezalam na patologii i ginekologii i juz wiele razy sie tam sparzylam wiec wole wiedziec jak jest na 3 pietrze..jak taka sama masówka to ja dziekuje za taki poród.

pozdrawiam i dziekuje za bardzo szczegółowe rady.

aga107 - to moze zdecyduj sie na porod domowy??? w domu masówki nie bedziesz miala a bedziesz przez swoja polozna traktowana jak królowa - jesli masz taki stosunek do szpitala to porod w domu jest dla Ciebie najlepszym rozwiazaniem....
no i cofnij sie wstecz.... z nas nie jest ciezko wyciagac informacje ale jak juz napisała daggy - nudno jest dwudziestej osobie pisac ciagle to samo.... po prostu cofaj się w tym temacie a zjadziesz odpowiedzi na swoje pytania...

reklama
jeste bezczelna piszac tak..skoro wisi ci w jakich warunkach twoje dzieci przyszly na swiat no to sory...
nudne to jest to co piszecie tutaj..siedzicie calymi dniami na tym forum...domu nie macie? zajmijcie sie czyms a nie *******y posuwacie glupie zrzedliwe mamuski...

Do góry