Cześć Dziewczyny, to ja - nocny marek;-) Nie było mnie tu trochę, bo w kompie zalągł się nam fantastyczny TROJAN ...
i niestety nie dało się korzystać z netu. Ale teraz komputerek jest po renowacji i wszystko ok!
Ja jeszcze nie urodziłam ... chociaż do terminu porodu jeszcze kilka dni to ja już czekam i czekam, a dzidziusiowi w brzuszku tak dobrze,że wcale mu się nie spieszy ...
aniaf24 - napisz mi proszę co to znaczy "mieć SWOJĄ położną?" : może dla mnie nie jest jeszcze za późno i sobie ją jakoś załatwię,wynajmę,czy coś ...
soft - jeżeli chodzi o zakupy dla maluszka to w Opolu można polecić tylko dwa: baby blue i fixoni, chociaż jeżeli chodzi o obsługę to pozostawia baaaaardzo wiele do życzenia. Ja najchętniej wszystkich sprzedawców ze sklepów z art. dla dzieci
wysłałabym na specjalne szkolenia - jedno dotyczące obsługi kobiet w ciąży, a drugie ze znajomości sprzedawanego towaru - a szkolenia te kończyłyby się egzaminem !!!
Do białej gorączki potrafią doprowadzić mnie panie ekspedientki, którym mówię, że:
- chcę body rozpinane z przodu, a one,że coś mi się pomyliło,bo body zakłada się przez głowę, a rozpinane z przodu są tylko pajacyki ... ,
- albo jak chcę kupić kombinezon zimowy dla noworodka jednoczęściowy,który będzie miał nogawki zakończone tak jak śpioszki (jedna całość), a nie jak spodenki i dopinane "buciko-skarpetki" - to pani mówi, że w większości to wszystkie kombinezony są z dopinanymi "buciko-skarpetkami",
- a jak rozmawiam z panią o jakimś konkretnym wózku i mówię "szkoda, że te wózki są tylko w ciemnych kolorach", to pani mi na to: że nie, że jest dużo kolorów! i pokazuje mi czarny,szary,brązowy, granatowy i zielony(ciemny zielony)...
Mówię wam zgroza
... ja to chyba faktycznie jakaś pomylona jestem ...
Ale mogę polecić sklep we Wrocławiu pt.Askot - właściwie to są trzy sklepy w różnych miejscach Wrocka - ja byłam w dwóch - i w każdym z nich jest ogromny asortyment poczynając od pampersów, przez ubranka, jedzonko, kosmetyki, zabawki, mebelki i inne takie, a na wózkach kończąc. I właśnie jeżeli chodzi o wózki - to jestem pod niesamowitym wrażeniem profesjonalizmu obsługi !!! Jak w salonach samochodowych na amerykańskich filmach ... Dział z wózkami obsługują mężczyźni,którzy wiedzą o wózkach wszystko, na pamięć znają wymiary każdego wózka, wymieniają zalety i wady, opowiadają o różnicach pomiędzy wózkami i np. kołami piankowymi a pompowanymi (bo to zależy od firmy - okazuje się,że niektóre koła piankowe jednej firmy lepiej amortyzują niż koła pompowane innej firmy
...) Naprawdę mi się podobało, tylko,że do Wrocka to trochę kilometrów jest ...
aga107 - wykaz rzeczy i dokumentów jakie należy zabrać do szpitala jest na stronie szpitala:
www.ginekologia.opole.pl w zakładce : informacje dla pacjentów
No fajna godzina się zrobiła ... pewnie większość z was za 4 godziny będzie wstawać do swoich maluszków, a ja wtedy przewrócę się na drugi boczek...
Jak ja się przestawię z tym spaniem jak się dzidziuś urodzi ????
życzę sobie miłych snów, a wam rano pysznej kawy