reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Ja mam takie zdanie o Wierzbickim jak pisałam wcześniej, moja koleżanka była u niego "nie prywatnie" i też nie była zadowolona.....a co to za lekarz jak prywatnie jest miły a "państwowo" nic się można dowiedzieć??,:no::no::angry:
Ja mam zaufanie tylko do jednej pani doktoe i to tej która wykryła fenyloketonurie u dominika po 3 minutach badania.....Wiem , że jest super fachowcem bo skoro nie poznało się tylu lekarzyu na tej chorobie a ona od razu to znaczy , że ma sporą wiedzę( a juz 12 lat temu nie była młoda). Zreszta po sposobie badania miałam od razu kamień z serca, nigdy nie widziałam tak wnikliwego badania!! Jeździłam do niej jeszcze jakis czas a kolejki były jak cholera bo kiedys przyjmowała we wrocławiu raz na miesiąc. Ale zawsze warto było! Nie jest to tylko moja opinia. niesty przyjmuje trochę daleko ale gdyby coś się z Olą działo to od razu bym do niej jechała, dzięki Bogu nie mam tym razem takiej potrzeby.....:-)
Namiary jakie znalazłam że Gabinet Neurologii i Psychiatrii Dziecięcej Matheisel Krystyna dr nauk med., neurolog, Zakopane - opinie w wyszukiwarce i rankingu lekarzy ZnanyLekarz.pl

reklama
Bry ;-)

daggy!!! sorki!!! przypomniało mi sie jak byłam juz za wiaduktem... w ogóle to wczoraj o połowie spraw zapomniałam :-( kwitka do żłobka nie wzięłam, nie pozdrowiłam pani dr a takie zlecenie otrzymałam, nie zaniosłam anik ksiązki o nocnikowaniu i nie kupiłam papieru toaletowego... masakra jakaś :-( starzeję się w zastraszającym tempie :-(

ja chcę którtkie włosy! nie całkiem krótkie ale nie na tyle długie zeby je się dało spiąć... długie mi przeszkadzają a jak mam ulizane i spięte włosy to się sobie nie podobam...
no i ja leniwa jestem więc odpada taki fryz co to go trzeba układac prostownicami, lokówkami i innymi wynalazkami ktorych istnienia nie jestem do konca świadoma...
znacie jakies fryzury typu "wyjdz z łózka i idz do pracy"??? :-) ;-)

dobra...spadam powolutku... mam w pinezkę roboty...

miłego dnia ;-)

Anik wróciła i już pojechała w inna stronę :-)

miałam jej podrzucić książkę w drodze na Witosa bo w południe już wyjazdzali znów a ja za pozno wylazłam z domu i nie zdążyłam :-( a potem było czekania w przychodni i też kicha :-(

Arcobaleno :-) bo ja nie lubie spac z mokrymi włosami a nawet jakby lubiła to jak bym wyglądała rano... no a rano to mi się wstać nie chce... i wolę te parę minut spędzić spiąc niż układając włosy... ;-) :-)

aha... i strasznie mi się włosy przetłuszczają :-( tak naprawdę to powinnam je myć 2 razy dziennie żeby wyglądać jak człowiek :-( jak umyję wieczorem to w południe następnego dnia mam olej na łbie :-( i to tez jest powód zeby myć włosy rano choć wieczorem...

no i znów zaczęły mi wypadać :-( gdzie się nie odwrócę to moje kudły :-( :-( :-(

Kamea --no do zakopca daleko, ale ja bym pojechała bez wahania, oczywiscie mając moje doswiadczenie....Ale napewno tez są terminy dłuższe.....Jak dla mnie to 2 - 3 lekarzy opinia obowiązkowa....
.
Ola chce do dzieci....A skąd ja jej dzieci wezmę teraz?? Na spacer teraz nie pojdziemy bo pogoda do d......
Jutro jedziemy na konsultacje z Dominikiem do Wrocławia do poradni metabolicznej, będa robic kompleksowe badania , biochemiczne krwi, moczu itp....mam nadzieję , że nic mu nie brakuje i wszystko jest ok......nie byłam już 2 lata tam, a powinnam raz na rok robic te kompleksowe badania i aż się boję.....Noi wyszedł nowy czekoladowy preparat, mam nadziej ze pani Dr. nam go przepisze bo Domek podniecony jak mr·ówka okresem.....
A tym sposobem poodwiedzamy rodzinkę we Wrocku, przespimy się u teścia :) i spędzimy sobie sobote we wrocku.....Może zahaczymy o ikee bo szklanki potrzebuje a tam sa takie meega "made in russia" . Pobiły się nam a teraz u nas bitwy o szklanki bo wszyscy z nich lubia pic....
Idę dzienniczek żywieniowy pisać , bo muszę jutro pokazać co i jak dominik je.....a tam mi się chce....

Rubi - spoko, następnym razem. W poniedziałek mam pare spraw do załatwienia i będe cały dzień na kośnego- z małymi wyjatkami:) więc może spacerek, albo wpadniemy na kawkę jak nie będzie pogody?

Ja to ostatnio raz na tydz. włosy myje, a jak są tłuste to związuje i do lustra nie patrzę cha cha :-D a tez nie lubię chodzić spać w mokrych ale jak już je umyje to nie mam siły na suszenie i śpię w wilgotnych. Pozytyw taki że na drugi dzień mam super loczki na głowie ;-)

reklama
Może zahaczymy o ikee bo szklanki potrzebuje a tam sa takie meega "made in russia" . Pobiły się nam a teraz u nas bitwy o szklanki bo wszyscy z nich lubia pic....

Ja z nich pic nie lubie, za to TZ tylko te ;)
Ja do nich wkładam woreczek i wlewam zupke do mrozenia, idalne pół litra :D Przydatne bardzo :)
Ponoc w ikei sa jakies nowe super świeczniki - kielichy, cióła mi gadała :D

Oczywiscie powodzenia w poradni, oby wszystko było super i preparat czekoladowy Domek dostał :)

Rubi ja to tylko kucyk, najwygodniej :D Nie mam czasu układac włosów, zawine koczek i mam wszystko gdzies :D Ponoc najlepiej na tłute włosy działa rozjasniacz :D przesuszy je maxymalnie hehehe - choc wiadomo, ze to choroba skóry głowy i leczy sie to jakimis płukankami.
Kamea przypomnij mi o jakie specjalnosci lekarskie ci się wypytac :)

Humoru nie mam za grosz ... jak sobie pomysle o tym wszystkim ... i po cholere tak się meczyc i scierac jak i tak wszystko jest g ... warte :/

Do góry