reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

anik kurde podziwiam Cię hehe ja po ciąży to wzbraniałam się rękami i nogami przed figlami ok siedmiu miesięcy aż dziw że mój chłop to wytrzymał :tak::tak::tak:
a ten żłobek to jest od razu przy skrzyżowaniu z Sienkiewicza tam koło takiego '"ala" targu tam jest coś dla dzieciaków muszę się dokładnie zapytać mojego A bo to on chodził się pytać, moja droga a co autobusów to masakra nie dość że stare graty skrzypiące i smierdzące i ze SCHODAMI to jeszcze ludzie zamiast wpuścić matkę z dzieckiem w wózku najpierw to wpychają sie na chama wrrrrrrrrr masakra, dobrze że sama tego nigdy nie doświadczyłam ale nieraz widziałam

rubi może podzielisz się namiarami na tego lekarza bo my niby mamy takiego co do nas przyjeżdża ale hohoho nie bierze "co łaska":wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

kurde jak ja nie lubię drugich zmian cały tydzień do wieczora w pracy:angry::angry:
a wczoraj jeszcze usłyszałam od mojego, że powinnam poszukać pracy na jedną zmianę bo on nie wyrabia z Maćkiem w domu po południu:-D:-D hehe a swoją drogą w mojego Maćka ostatnio diabełek jakiś wstąpił normalnie cały czas sie drze i marudzi i straszne fochy pokazuje :no: mam nadzieję że to chwilowe bo mu te większe ząbki wyłażą uhhhhhhh

reklama
Cześc kobietki :-)

Rubi lekarz co łaska i jeszcze skuteczny :szok: normalnie szok :szok: i najwazniejsze, że Jaśkowi lepiej :tak: A Ty jak się czujesz i fasolinka? :-)

Kurcze ja nigdy na Kominka nie widziałam żłobka, tam sa bloki, uniwerek, cos tam od koscioła, ale złobek, moze i jest ale nie kojarze :zawstydzona/y: blisko sa dwa przedszkola koło wiezienia i fabryki bąbek ... moja siostra chodziła do fajnego żłobka w tych domkach naprzeciwko ceurffura ... ale to bardzo dawno było i nie wiem czy tam dalej żłobek istnieje :zawstydzona/y:

W koncu mamy jakas sensowna pogode i szukam zaciekle jakiejs kurtki wiosennej dla Małego, chyba zachacze o ta nowa galerie co nam z 'pcimiu dolnym' :-p własnie otworzyli ;-)

Kobietki poradzcie mi jaki fotelik do auta kupic 9-18kg czy od razu 9-36kg?????

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mi się wydawało, ze ostatnio topic odzył:-p

ja mam stresa ba pierwszy raz w zyciu próbuje:szok: kupic cos przez licytacje na allegro ... siedze przykuta do kompa i obserwuje sytuacje :-p ... no ciekawe czy sie uda, znajac moje szczescie, nie ma szans :-D

ehhh... sorki ze dopiero teraz ale wczoraj wrocilam do domku pozno a do tego mimo ze obolala to bardzo szczesliwa - uadlo mi sie trafic na ostatni dzien promocji w Scandii i dorwalam spodnie ciazowe, spodnice ciazowa i tunike za...9 zlotych!!! za miesiac znow ma byc taka promocja - kazda rzecz za 3 zl. ;-) na bank sie wybiore ;-)

Ostatnia edycja:
Rubu wycwanili sie na allegro :wściekła/y: i daja np zamiast jednego przedmiotu dwa i wtedy automatyczna licytacja nie działa :wściekła/y:, a ja z moim "mega szybkim netem" niech go szlak :wściekła/y:, to sobie moge :-(, sa jeszcze 4 takie aukcje ... cóz bede próbowac, chłop mi kazał od razu nasza najwyzsza sume wywalic i zobaczymy co bedzie :-p ... choc ja skapiec i wolałabym powoli :tak::zawstydzona/y::-p

To super z tym fotelem, ze powiedziałas, bo ja uparłam sie na 9-18kg z maxi cosi, a TZ na 9-36kg z recaro (jego branza wiec chce dlatego z tej firmy fotelik, w testach ponioc extra wypada). Na kogo wybor padnie ten płaci, taka była umowa, ja zaoszczedze i moze sobie jakis za to ciuch kupie :tak::-p:-)

Rubi chodzi ci o rolnika?

Ja teraz sprawdzałam ceny na allegro ze wzgledu na ta podwyzke walut rzeczy, które kupowałam jako nowe sa teraz w tych samych cenach co uzywane, trzeba pare aukcji wystawic :tak: nic nie zarobie, ale tez nic nie strace :-)

nie o rolnika - bylam wczoraj w tym lumpeksie nad Jyskiem i obok jest sklep Baby Blue - tam sprawdzalam cene wozka. widzilam tam wlasnie fotelik recaro - z bajerami typu glosniki w zaglowku ;-)
jeszcze musze isc do mojego ulubionego sklepu w przyziemiu Opolanca - tam jest taki fajny pan co fajnie doradza - zobacze za ile tam sa wozki ;-)
z wystawianiem na aukcje niepotrzebnych rzeczy jest u mnie tak, ze nia mam cierpliwosci, czasu... nie wiem czego jeszcze ale jakos do tej pory nie udalo mi sie nawet zorientowac jak to dziala ;-/ po prostu kupuje a nie sprzedaje choc przydaloby sie chociaz pozbyc kilku gratow z domu - nie o kase chodzi ale o zrobienie miejsca na czos nowego ;-)

nie to moj TZ sprzedaje duzo rzeczy przez allegro i ja mu czesto aukcje wystawiam, wiec co i jak to jestem zorientowana ( musze sprzedac gondole, ten mały fotelik do auta, huśtawke, reszte jeszcze uzywamy, tez nie mam gdzie tego trzymac, a na strychu sie kurzy jakby nie było i szkoda poniszczyc). A do kupowiania to ja nie mam cierpliwosci przez te licytacje, dlatego zawsze klikam 'kup teraz' i mam z głowy :-p, a teraz sie uparłam bo 100zł taniej moge miec, a to duzo bo 1/3 ceny :tak:

Rubi to obok juska to drugie fixoni z ksiazat opolskich, ten sam włascicel i towar i ceny :tak:

W opolanciu pracował mojej siory kolega (niestety wyjechał pracowac za granice), ale ja sie jeszcze załapałam na rabaty na wyrko i materacyk dla Małego :-)

Nie no ja fotelika z tv, radiem, dvd nie chce :-D ma byc normalny i bezpieczny :tak:

co za wozek sobie wybrałas? pochwal sie :tak::-D

ze to drugie fixoni to wiem wlasnie od wczoraj jak dostalam wizytowke ;-) cen nie mialam okazji sprawdzac bo na ksiazat opolskich jest mi nie po dordze ;-(

wozek ma byc taki jak poprzedni czyli Roan Marita - bylam z niego zadowolona bardzo bardzo ;-) teraz musze jednak kupic albo tylko podwozie albo caly wozek bo w naszym zaparkowala koleznaka i mam stracha takim "wypadkowym" wozic malucha

z powazniejszych zakupow to jeszcze mnie czeka zakup nosidelka albo chusty no i zastanawiam sie nad krzeselkiem do karmienia... stare zostalo u rodzicow i jak tam pojedziemy to mogloby tam byc a nowe w naszym mieszkanku - zobaczymy jak to bedzie...

a ten recaro jest ladny i wyglada na bezpieczny (wygody na oko nie umiem ocenic) a do tego z bajerami ;-) my kupilismy drugi i trzeci fotelik z Ramatti ;-) fajne sa ;-)

reklama
Ja to mało wozków znam :zawstydzona/y:, musze obczaic ten , który kupujesz na allegro, ale to za chwile, znowu slecze nad ta aukcja i za 25min sie konczy ;-) ( importer ma iles takich aukcji, chce mnie chyba nerwowo wykonczyc:wściekła/y:, bo bede siedziec dopoki sie nie uda ;-))

Roni z krzesełkiem to masz jeszcze czasu a czasu na myslenie, ja kupowałam dopiero gdzies z m-c temu, bo po co miał stac i miejsce zajmowac ;-)
Ani nosidełka ani chusty nie mam, choc z ta chusta mysle cały czas i sie chyba do kolezenki przejade wypróbowac :tak:

Moj TZ co sie nigdy nie zdarzyło pojechał sam do sklepu dzieciecego :szok:, własnie w sprawie fotelika i pogadał sobie z babka co tam sprzedaje i mowiła, ze w testach to bije maxi cosi, z kolei maxi cosi jest wygodny ... ja go na zywo nie widziałam jeszcze, pewnie zobacze jak mi go do domu przytarga :-p

A ja dzisiaj byłam na miescie:szok:, co jest bardzo rzadkim zjawiskiem i kupiłam Małemu kurteczke i buciki :-) i nawet sobie dwie rzeczy :szok:, a oczywiscie byłam w tempie expresowym bez mierzenia bo babcia (moja mama) bawiła Małego i przemeczyc jej nie chciałam ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry