reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć - intuicja....a na imię dostanie....

Hehehe zobaczymy w lutym, co Nam wyjdzie z tych dzisiejszych planów.
Ja imię dla córeczki mam- Maria, tylko mam w sobie niesamowite, irracjonalne przekonanie, że będzie chłopak;-)
Choć mój facet twierdzi, że będzie dziewczyna, bo humorki (żywnościowe) gorsze od mamusi;-);-);-)

reklama
A ja bym chciała Natalkę lub Kubusia, ale mój przyszły małżonek na dzień dzisiejszy nie chce jeszcze rozmawiać o imionach :/ No, ale mam nadzieję, że jak przyjdzie czas to zgodzi się na moją wersję :)

Ja powiem że moja mama jest nauczycielką w przedszkolu
i pewnego dnia się jej spytałam
mamo powiedz mi jakich dzieci jest najwięcej, jakich imion
a ona na to ze połowa dzieci w przedszkolu to
NATALIA, KAROLINA I JAKUB

także ja nie wybiore napewno żadnego z tych wyżej
sama wiem po sobie bo u mnie w liceum w klasie były aż 4 Kaśki (w tym również ja) - beznadzieja

No proszę, jak na złość ;-) u mnie w przedszkolu powszechne są Ole, Paulinki i Beatki :-) Jak znam życie to i tak moja połówka wymyśli coś innego i będzie się upierał przy swoim ;-)

Ja bym chciała jakieś rzadkie imię, ale znane - ciężki orzech do zgryzienia, narazie mam milion propozycji dlatego nawet się tu nie chwale :)

U mnie na osiedlu też ciągle mamusie wołają na obiad czy na kolacje swoje dzieci i jakoś większość z nich to Natalki, Kubusie i Dawidki. A przy tym ostatnim mojego męża aż trzepie jak to słyszy...
Ja mam tak jak laarka - podobają mi sie rzadkie imiona. Nie mówie tu o Józiu, Januszu czy Mieszku. Po prostu jeszcze się nie zdecydowałam.
mileeenkaaa wiesz, że Nadia to zdrobnienie imienia? od Nadzieji.
Imię Nadia bardzo mi się podoba, ale Nadzieja jakoś działa na ludzi bardzo denerwująco. Kiedyś też brałam to imię pod uwagę, ale znajomi i rodzina powiedzieli VETO.
Tak na dobrą sprawę, jak już z mężem wybierzemy imię, to nie będziemy się przejmować "co ludzie powiedzą". Ale nie chcę żeby dziecko miało później problemy do końca życia "... że jak masz na imię?????"
Będę szukać takiego rzadkiego ale w miare popularnego. Mam nadzieję, że jedno nie przeczy drugiemu...

Mi się bardzo podoba Marika i Krzysiu ale mój na razie nie chce o imionach rozmawiać... i tak pewnie wyjdzie na moje jak zwykle :-)
Podoba mi się też Natalia ale jest tak popularne że na pewno moje dziecko nie będzie Natalką (jeśli to dziewczynka)

Hihi, wesoły ten wątek. :-)

Tymek to moje wymarzone imię dla chłopca, jednak mieszkając w Uk i planując tu raczej stały pobyt, muszę zapomniec o nim...
Musimy wybrać imię, które będzie dość łatwe do wymówienia i dla Anglika i dla Polaka.

Nathalie dlaczego??? moj siostrzeniec ma na imie Tymek i takze mieszkaja tutaj w Anglii i w mowia do dniego w szkole TYM a ma zapisane jako Tymothy

my dla chlopczyka mamy juz imie od ........ prawie 10 lat :cool2: i napewno bedzie to Wojtek. za pierwszym razem sie nie udalo wiec moze teraz :confused::confused:

reklama
Zuzia właśnie - Tim czy Timothy to już jak dla mnie jest inne imię :sorry2: mi sie podoba Tymoteusz w pełnym brzmieniu, a w skrócie Tymek, i niestety na wersję pełną Anglicy robią wielkie oczy i nawet nie próbuja powtórzyć, a Tymek wymawiają [timek] czy cos w tym guście. :-D Tu, gdzie mieszkamy nie zangielszcza się imion polskich (wiem bo pracuję w szkole) i nawet na Dawida mówią [david] a nie [deivid], ja też jestem Natalia, a nie Natalie, mimo, że mówiłam, że tak na mnie mogą mówić. Nie wiem, w każdym razie chcemy tutaj zostać i myślimy o czymś bardziej uniwersalnym. Coś na tyle uniwersalnego jak np Adam, Robert, Daniel, Max (choć te propozycje akurat nie bardzo nam leżą). Wasz Wojtek wydaje się super rozwiązaniem jesli chodzi o wymowę, tylko z pisownią musielibyście zdecydować czy polska czy Voytek (hihi, śmiesznie to wygląda). A czy wy planujecie tu zostać? Jakie macie imię dla ewentualnej dziewczynki?

Do góry