reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć i imiona:)

O Nadia i Natalia super! Ja zastanawiałam się nad Nadią (tu teściowa niemal udławiła się jabłkiem jak usłyszała), a Natalie wszystkie jakie znam są super :D

reklama
O Nadia i Natalia super! Ja zastanawiałam się nad Nadią (tu teściowa niemal udławiła się jabłkiem jak usłyszała), a Natalie wszystkie jakie znam są super :D
Ja się ze śmiechu mało nie udławiłam z powodu Twojej dławiącej się teściowej;-)Sorki, ale mam ciche dni ze swoją i tak chyba odreagowuję.
Natalia miałby ładne zdrobnienie "Natka" a tak na mnie mnóstwo osób woła :-)
Dziękuję za uznanie w kwestii wyboru :-)

Moja tesciowa jest jak by to delikatnie powiedzieć... tradycjonalistką;) jak usłyszała że będzie Oliwka to nie mogła się pogodzić, co bardzo przeżywałam (teraz po latach mam odpowiedni luuz do niej) ale i tak postanowiliśmy na swoim. Teraz razem ze szwagierką tłumaczymy jej że nie może być takie bardzo tradycyjne skoro mamy Oliwię,to musi się komponować;) Na Kornela zaareagowała podobnie, zagotowała się bardzo. Ale i tak zrobimy po swojemu :d

no moja tesciowa ma wlasnie mniej tradycyjne pomysly, dla mnie niestety eeeeeeeeeeeeeeeeee - zbyt ekstrawaganckie, ze tak powiem ;-) Oskar, Alan, Kaspian.. takie typy. jak uslyszala, ze trzeba szukac kolejnego imienia dla chlopca - no bo miala byc dziewczynka, i strasznie sie na dziewczynke nastawila - to zareagowala: "on musi miec NAJLADNIEJSZE imie z calej trojki!" - :-D bo bardzo ciezko bylo jej przelknac tak bardzo zwyklego Filipa i jeszcze bardziej zwyklego Maksymiliana ;-) czekam na jej propozycje.

ale ja nie jestem lepsza ;-) nic mi sie nie podoba i kombinuje juz strasznie, przejrzalam juz liste imion biblijnych, imiona skandynawskie, amerykanskie, angielskie.. hehe ;-) wymyslilam - do tego Leosia - ze ani Leonard, ani Leon, ani Leopold - tylko LEONARDO :-D ze niby da Vinci.

no odbija mi palma chyba...

Leonardo bomba. Ja dla chłpca mam dziure w głowie też, podba mi sie Max ale mój małż powiedział nie bo mamy w Pl psa Maxa:-/ Wszystko mu sie z czyms lub kims kojazy i ju nie mam sily na niego

Teściowe często miewają przedziwne pomysly.M oja pokłóciła się z moim mężem,ale profilaktycznie chyba i do mnie strzela focha, bo to z całą pewnością moja wina, że ją synuś op...eprzył. Że niby to kobieta w ciąży ma humory?
Dziecko jest dzieckiem rodziców i co mają dziadkowie,do jego imienia? Nic tylko zaakceptować. Trzeba było swoje dzieci nazywać. Moja się nie wtrąca. Na szczęście.

Aenye
- wklejam linka do najpopularniejszych imion w W-wie co prawda, ale się można przełączyć między latami, może Cię coś zainspiruje.

Tak sobie tutaj podczytuje i widze ze nie tylko ja mam problem z imieniem :) Generalnie jest ciężko . Corka ma wyszukanych chyba z 7 ja tez pare ale zadne tak nam nie pasuje :)mąz obstaje przy tym ktore wybrał juz pare lat temu , i chyba zostanie Roger :)
A co do opinii innych to pamietam jak wybieraliśmy imie dla córki to slyszelismy ,, takie imię " to przestalismy glosno mowic i wszyscy dowiedzieli sie jak mala sie urodzila:tak: .Także teraz niech sobie gadają ;-)
pozdrowionka

reklama
acronka, ten link sama tu wklejalam ;-) i znam juz ta liste na pamiec. no szok.

Bachucha
, ja nie znam ani jednego takiego przypadku, hehe ;-) takze sie nie ludze.

Do góry