reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć i imiona:)

Mi się Tosia, Michasia albo Haneczka podobają a u chłopca to chyba będzie Kornel. Ale czas pokarze i jeszcze zobaczymy. Kacper też miał mieć inaczej i mi się zmieniło. A dziewczynka miała być Martynka ale też mi już nie pasuje.

reklama
matko, ja mialam tyle typ na dziewczece imiona... Sara, Ula, Gracja.. masa innych jeszcze.

a mam wybrac dla chlopca i oczywiscie zero, nul. mi sie specjalnie nawet Filip i Maks nie podobaly, tak wyszlo, ze chcialam juz jakos mowic do brzuszka, maz zaproponowal i jakos zostalo. ale teraz, poniewaz to ostatnie dziecie, to musi miec imie wybrane przeze MNIE :-D

marzy mi sie Gustaw, maz sie nie zgadza. Kubus pasuje do F. i M., ale mezowi sie bardzo nie podoba. on pragnie Borysa (normalnie mnie o to PROSIL, co mu sie raczej nie zdaza), ewentualnie Igor - dla mnie okropienstwo, nie wchodzi w gre. poza tym jeszcze Feliks (fajne, gdyby nie to, ze juz mamy Filipa i to podobnie brzmi, a poza tym jak slysze Feliks, to widze pana Feli z klanu :-D grrr ohydny typ). no i Leo, ale ja nie ubie takich dziwnych zdrobnien i musialoby byc oryginalnie, czyli Leon albo Leonard. no i Grzesiu.. ale Grzegorz to takie trudne do wymowienia za granica.. a Gregory nie dam ;-) chociaz kocham dr House'a :-D

ale zadnego konkretnego typu nie mamy.. no i tak sie spieramy niemal co wieczor. ech.

...mam ten sam problem aenye,lista imion dla dziewczynek nie zna granic a dla chlopaczka nic...za bardzo nastawilam sie na dziewczynke a natura potrafi platac figle;o) jeszcze na dodatek umowilismy sie z mezem,ze jezeli bedzie maly facio to on wybiera imie...az sie boje pomyslec!!!

my właśnie wróciliśmy z usg-ale tym razem pan doktor powiedział, że nie może dokładnie stwierdzić, ale chyba będzie dziewczynka-gdy powiedzieliśmy mu, że wcześniej mówił że na 90% chłopak to tylko się zdziwił i nic nie powiedział, więc w sumie znowu nie wiadomo. Mówię do Maleństwa cały czas Maks i tak jakoś czuję, że to chłopak, ale możliwe, że to jednak Melania:)
..aenye mnie osobiście bardzo podoba się Borys-nie tak jak Maksymilian, ale podoba mi się:)

Kurczę, a mi się właśnie żadne imiona dla dziewczynki nie podobają. To znaczy może nie, że w ogóle nie podobają, ale na pewno nie pasują jako imię dla naszego dziecka ;-) Za to dla chłopca mamy już wybrane, czyli pewnie będzie dziewczynka :p

Ja mam jak Laurka - imię dla chłopca kołacze mi się w głowie od początku ciąży, dla dziewczynki nic mi nie pasi - pewnie więc będzie dziewczynka i mąż się ucieszy, bo bardzo chce córeczkę :)
tj. dziewczęce imiona podobają mi się nieliczne, ale już w najbliższej rodzinie są zaużywane, hmm...

Ja dla dziewczynki mam parę ale najbardziej Liliana, a dla chłopca Wojtuś(odpada mężowi się nie podoba) albo Kornel. Na razie do brzuszka mówię maluszku:) jak się dowiemy na usg to zdecydujemy :)

my właśnie wróciliśmy z usg-ale tym razem pan doktor powiedział, że nie może dokładnie stwierdzić, ale chyba będzie dziewczynka-gdy powiedzieliśmy mu, że wcześniej mówił że na 90% chłopak to tylko się zdziwił i nic nie powiedział, więc w sumie znowu nie wiadomo. Mówię do Maleństwa cały czas Maks i tak jakoś czuję, że to chłopak, ale możliwe, że to jednak Melania:)
..aenye mnie osobiście bardzo podoba się Borys-nie tak jak Maksymilian, ale podoba mi się:)

Zuza - to ten Twój doktor jakiś niewyedukowany w kwestii rozpoznawani płci. Skoro ma delicje jak na dłoni i nie może się zdecydować :)

JA bym miała problem z chłopięcym imieniem. Dla dziewczynki już prawie zdecydowałam, ale ślubny się jeszcze nie wypowiada. Czeka na następne USG. Siedziałam z kalendarzem w ręku i wertowałam wszystkie imiona po kolei, a potem jeszcze w necie rożne strony z imionami. Wydawać by się mogło że to takie hop! i już. Ale to decyzja na całe przyszłe życie naszego dziecka. Na ten moment typuję Natalię, może Nadię. Ale nie jest to ostateczna decyzja.

reklama
Do góry