reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć i imiona:)

Byłam dziś u mojej pani doktor-zrobiła mi usg i powiedziała,że będziemy mieli dziewczynkę!Do tej pory byłam prawie pewna, że to chłopiec,a tu taka niespodzianka,ale cieszymy się bardzo, że będziemy mieli malutką Melcię:)W przyszłym tygodniu mamy usg połówkowe i zobaczymy czy doktor potwierdzi,ale pani doktor była pewna więc myślę, że teraz już mogę kupować sukienki:)

reklama
U nas na 90% córcia, wiec moje przeczucia co do synka nie potwierdziły się:) Będzie Aleksandra raczej:) Drugie jeszcze chcę wybrać łagodniejsze. Może jakieś pomysły?

Melania też mi się bardzo podoba tak jak i Ania, Julia, Lena ale tych z kolei za dużo. Nasze typy to Milena, Nadia, Sara, Kalina. Sarka raczej odpadnie bo nazwisko jest na S i jeszcze głupio się kojarzy SS.

Co do popularności imion to w 2009 wikipedia podaje :

Anna Maria Katarzyna Małgorzata Agnieszka Barbara Krystyna Ewa Elżbieta Zofia
Julia Maja Zuzanna Wiktoria Oliwia Natalia Amelia Aleksandra Martyna Nikola

a męskie:

Piotr Krzysztof Andrzej Jan Stanisław Tomasz Paweł Marcin Michał Marek
Jakub Kacper Szymon Mateusz Filip Bartosz Michał Piotr Wiktor Dawid

Najpopularniejsze imiona na świecie – Wikipedia, wolna encyklopedia tu link

a tu macie imiona do wyboru do koloru ;) Kategoria:Imiona – Wikipedia, wolna encyklopedia

śmiesznie jak to się wszystko zmienia-ta moda na imiona-gdy byłam mała to nie znałam żadnej Zuzi poza mną.w szkole byłam tylko jedna i tak aż do liceum-teraz też znam dorosłe to moze ze dwie Zuzie,a małych Zuzi jest zatrzęsienie, podobnie z Zosią,a z kolei jak ja byłam mała to było mnóstwo Agnieszek,Magd,a teraz nie znam żadnej małej Agnieszki.My oboje z mężem mamy babcie Zosie i nasza córcia będzie miała drugie imię właśnie po nich-Melania Zofia,bardzo podoba mi się to połączenie. Sara tez mi się podoba-tylko ja wolę dłuższe imiona.Moja siostra cioteczna też jest w ciąży z córeczką i zastanawiają się nad Różą-i chociaż ja nie dałabym tak córce na imię to nie wiem czemu,ale jakoś bardzo mi pasuje to imię do córeczki mojej siostry.

u nas na polowkowym dzidzia usiadla na pupie i nie chciala pokazac co ma miedzy nogami. Ja niewiele widzialam ale Pani po 10min szukania w milczeniu wkoncu niby dopatrzyla sie siusiaka. Mowi ze nie jest pewna bo ciezko powiedziec jak siedzi na pupce ale wydaje jej sie ze mignol siusiak i go dzidzia chowa... Takze trudno powiedziec czy ma racje czy nie. Ja nie czuje tego kompletnie i dalabym sobie reke uciac ze to nie syn, no ale jak ona tak mowi... takze najprawdopodobniej na ta chwile bedziemy mieli synka :D hihi moje kochane lobuziaki :***

co do imienia to moj P chce Kevin ale jeszcze zobaczymy. Jak ja nie znajde alternatywy to tak zostanie :)

asiunia :-) chlopaki nie odpuszczaja! ale widze, ze u nas chyba nikt nie bedzie mial parki.. jednoplciowe rodzenstwo u kazdej z nas. tak czy inaczej gratuluje :-)

ja, gdybym mieszkala poza granicami pl, dalabym na imie Jim.. strasznie mi sie podoba. ale Kevin tez ladnie - byle nie sam w domu :-D

reklama
oj dziewczynki dziewczynki ciężki wybór co?! mój m wpadł wczoraj na genialny (jego zdaniem) pomysł imienia dla naszej córeczki - Basia... Do mnie jakoś to imię nie przemawia zwłaszcza że mam bliska ciocię Basię.. Mi podoba się Laura :) Milena :) ale powiedzcie co o tej Basi myślicie bo m mnie straszy że to i tak on decyzję podejmie bo będzie jechał rejestrować :D

Do góry