reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć i imiona:)

A czy moje tętno wpływa na tętno dziecka? Ja mam zwykle zbyt wysokie, między 85-100... Też myślę, że w karcie to 150, ale nie chciałam sugerować :)

reklama
nie wiem, czy wpływa, ale może coś w tym być- ja też ma wysokie tętno i np na usg w 13tc moja dzidzia miała tętno 171 u\m, aż się zamartwiałam, czy wszystko jest ok

tez mi sie zdaje ze 150.
moja malutka ma zawsze 140 tzn na 4 badania 2 razy miala 140 raz 148 a raz 150. ja mam niskie cisnienie a wysokie tetno ale to nie zmienilo sie w czasie ciazy.

reklama
Kobitki, proszę Was o pomoc w odczytaniu tętna płodu z mojej karty ciążowej.
Ile wg Was tam jest ? Mój gin pisze okropnie niewyraźnie a jestem ciekawa, czy to gadanie, że tętno powyżej 145 oznacza najczęściej płeć męską... :-D albo kurcze żeńską...co strona to inne teorie...

mnie również sie wydaje ze 150 a tetno dobre maluszki maja wyzsze tętno takze nie ma co sie denerwowac
Moje maleństwo w 7tc mialo 165 i zapytalam gin czy dobre powiedziala ze bardzo dobre , potem mial nawet 170 a teraz jest na poziomie 150-156 takze spokojnie .
A co do tętna i płci to mnie rowniez wydaje mi się ze to przesad i nie ma co sie sugerować , chodz nie powiem ze sama nie sprwdzalam :)

Pozdrawiam

Do góry