reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć i imiona naszych przyszłych pociech ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
U mnie w liceum byli Nikola Prytko, Alan Mucha, Edwin Śliwka i Eligiusz Olejnik. Zastanawiam się o czym myśleli ich rodzice dopasowując takie imiona do takich nazwisk.

reklama
Ja znam dziewczynę Klaudię Głąb :sorry:. Czasem jest tak, że ludzie do pospolitych nazwisk usiłują dopasować niezwykłe imiona, bo ich zdaniem to nazwisku klasy doda... Czasem połączenia wołają o pomstę do Nieba...

Twilight dokładnie, ja kupiłam coś od babki na allegro która sie nazywała Nina Baran, w pierwszej chwili myslałam że źle przeczytałam i kobieta nazywa sie Baron, ale nie, Baran jak nic. Z drugiej strony też nie rozumiem ludzi którzy noszą takie dziwne nazwiska, czasami ośmieszające i ich sobie nie zmieniaja, przeciez nie chodzi o to żeby sobie pozmieniali na Czartoryska, czy Lubomirska (zreszta takich nazwisk nie można sobie nadać, trzeba mieć powiązania rodowe), ale naprzykład z Barana na Baranowską i juz jest git moim zdaniem
A jeszcze apropo dziwnych nazwisk widziałam gościa w telewizji o nazwisku Ślepokura

Hehehe też kilka śmiesznych nazwisk znam, Fiut, Fiutek, Cipora... Ale nic nie mówię bo my też poważnego nazwiska nie mamy, ale jak się z dużą dawką humoru podejdzie to jest spoko ;-)

Do klasy chodzilam z Zaklina i Omarem; to byly w sumie "najwymyslniejsze" z imion za moich czasow szkolnych. Dominowaly Kasie, Asie i Agnieszki. Na studiach poznalam ludzi z calego swiata i najladniejsze imiona mieli Japonczycy; np. Tomoe, Shiho, Ayano (imiona zenskie) czy Kyoichiro (meskie). Bardzo podoba mi sie tez francuska odmiana naszej rodzimej Klary - Claire. Ostatnio wpadlam na imie Erin.

ja znam gościa o nazwisku Kutasiński:-) a Fiuciński ma na nazwisko lekarz którejś z lipcówek chyba Mońci:-)

Moja pani pediatra z dzieciństwa nazywała się Aleksandra Fiutowska, najlepsze że jej mąż miał na imię Aleksander był weterynarzem i miał prywatny gabinet w tym samym budynku co ona.

U moich rodziców pracował kiedyś facet o nazwisku Korcipa. Jak przyszedł i się przedstawił to ekipa w biurze nie potrafiła się powstrzymać od śmiechu :-D

reklama
Ale rozmowa :-D
Znam Agnieszkę Fiutek :-p

Próbuję namówić M na imię Sarah dla dziewczynki :-D powiedział że jest mu wszystko jedno, ale muszę go psychicznie wymęczyć, żeby się przekonał, to później nie będzie, że to ja wymyśliłam :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry