reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Płeć i imiona naszych przyszłych pociech ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
To ja też się pochwalę. Imiona były wybrane chyba jeszcze przed ciążą, o ile dobrze pamiętam :-) hehe
Tak więc dla chłopca rezerwowaliśmy imię Oliwier, choc troche marwtiło mnie to, ze tak dużo tych Oliwierów się pojawia, a ja lubię rzadsze imiona - oczywiscie bez przesady Brajan czy Dźesika w grę nie wchodzi :)
Ewnetualnie braliśmy pod uwagę Olafa i coś czuję, ze na tym by stanęło, gdyby nie to, że ostatnie usg wskazało na dziewczynkę. Będzie Natasza. Już nawet w rodzinie wszyscy mówią do niej po imieniu :-) więc chyba za pózno na odkręcanie.

reklama
coraz częściej chodzi mi po głowie szatański pomysł :-D co by zamiast Kaliny faktycznie nazwać małą Malina....
tyle, że to będzie zbyt wymyślnie... hmmm...a M. to w ogóle twierdzi, że ni ma takiego imienia :-D
ostatnio powiedzieliśmy teściom o Kalinie... teściowa fajnie zareagowała, podobało jej się :)
a teść doprowadzał mnie do szału bo cały czas mówił:
- KaMila tak???
- nie - KaLina,
- aaa KaMila...
- KaLina !!!!!!!!!!!

rozmowa, rozmowa,
- no to jak by jednak wyszedł chłopak to będzie Kamil...

i na wyjście
- to KAMILA tak???
- aaaaaaaaaaaaaaaaa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: KALINA!!!!!!!

Ja już jakoś z przyzwyczajenia mówię do brzucha Pola... Nina też się nauczyła. Moi rodzice też mówią o Poli... M przyjmie każdą opcję. Ale cholera chodzą mi ostatnio po głowie Sonia albo Sara (ewentualnie Sarah), ale w Pl sąsiedzi tak psy ponazywali :wściekła/y:

Mysza moja koleżanka nazwała córkę Sara i faktycznie pierwsze skojarzenie to ja miałam tak nazwanego psa, ale teraz już się oswoiłam i nawet mi się podoba.

Ann my jak kalendarz u babci ostatnio przeglądaliśmy to widziałam na 100000% Malinę :tak::tak: :-) Także jest takie imię na pewno.

no przecież, że jest :tak: to tylko mój M. ma takie pomysły, że nie ma, ale już mu udowodniłam :tak: strasznie mnie korci i bardzo chciałabym nazwać Malina, ale boję się, ze narażę tym siebie i małą na jakieś niefajne komentarze - jaaak? to jest takie imię? dziwneee ...itp itd... Kalina jednak bardziej znane... tyle że ja wolę literkę M od K :D

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry