reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć i imiona naszych przyszłych pociech ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
To ja też się pochwalę. Imiona były wybrane chyba jeszcze przed ciążą, o ile dobrze pamiętam :-) hehe
Tak więc dla chłopca rezerwowaliśmy imię Oliwier, choc troche marwtiło mnie to, ze tak dużo tych Oliwierów się pojawia, a ja lubię rzadsze imiona - oczywiscie bez przesady Brajan czy Dźesika w grę nie wchodzi :)
Ewnetualnie braliśmy pod uwagę Olafa i coś czuję, ze na tym by stanęło, gdyby nie to, że ostatnie usg wskazało na dziewczynkę. Będzie Natasza. Już nawet w rodzinie wszyscy mówią do niej po imieniu :-) więc chyba za pózno na odkręcanie.

reklama
coraz częściej chodzi mi po głowie szatański pomysł :-D co by zamiast Kaliny faktycznie nazwać małą Malina....
tyle, że to będzie zbyt wymyślnie... hmmm...a M. to w ogóle twierdzi, że ni ma takiego imienia :-D
ostatnio powiedzieliśmy teściom o Kalinie... teściowa fajnie zareagowała, podobało jej się :)
a teść doprowadzał mnie do szału bo cały czas mówił:
- KaMila tak???
- nie - KaLina,
- aaa KaMila...
- KaLina !!!!!!!!!!!

rozmowa, rozmowa,
- no to jak by jednak wyszedł chłopak to będzie Kamil...

i na wyjście
- to KAMILA tak???
- aaaaaaaaaaaaaaaaa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: KALINA!!!!!!!

Ja już jakoś z przyzwyczajenia mówię do brzucha Pola... Nina też się nauczyła. Moi rodzice też mówią o Poli... M przyjmie każdą opcję. Ale cholera chodzą mi ostatnio po głowie Sonia albo Sara (ewentualnie Sarah), ale w Pl sąsiedzi tak psy ponazywali :wściekła/y:

Mysza moja koleżanka nazwała córkę Sara i faktycznie pierwsze skojarzenie to ja miałam tak nazwanego psa, ale teraz już się oswoiłam i nawet mi się podoba.

Ann my jak kalendarz u babci ostatnio przeglądaliśmy to widziałam na 100000% Malinę :tak::tak: :-) Także jest takie imię na pewno.

no przecież, że jest :tak: to tylko mój M. ma takie pomysły, że nie ma, ale już mu udowodniłam :tak: strasznie mnie korci i bardzo chciałabym nazwać Malina, ale boję się, ze narażę tym siebie i małą na jakieś niefajne komentarze - jaaak? to jest takie imię? dziwneee ...itp itd... Kalina jednak bardziej znane... tyle że ja wolę literkę M od K :D

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry