reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć i imiona naszych przyszłych pociech ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
fasolinka0722 moja siostra jest Emilka , niezły ancymon z niej :-):-):-)
Ja wybrałam Ksawery lub Amelia
Akurat tak się składa że babcie mają tak samo na imię i dziadkowie też:-p więc dziecko będzie miało drugie imię po nich .

reklama
U nas jest problem, bo o ile dla dziewczynki coś może i znajdziemy, tak chłopięce imiona nam się nie podobają :-D
W pierwszej ciąży dla dziewczynki było - Nina albo Lena
dla chłopca - Borys, Igor, albo Natan.
Teraz nie wiem, M nie podejmuje tematu :-)

Natchnęło mnie na nowy wątek :-D w którym możemy pisać jak w temacie-o naszych odczuciach co płci dziecka. Ciekawa jestem której z nas się sprawdzi ;-)Moje samopoczucie wskazuje póki co na dziewczynkę-tak samo (czyli źle) czułam się przy córci ;-)A z kalendarza chińskiego i testu z nitką i obrączką wychodzi... chłopiec :-D I jakieś takie przeczucie mam, że właśnie chłopiec będzie ;-)
* * *
Jeśli na liście coś się nie zgadza, albo chciałybyście coś zmienić-proszę o PW :-)
kopfer chłopiec ♂
ann-87chłopiec ♂
Mysza1984 dziewczynka ♀
ania-aneczka chłopiec ♂
kodomo chłopiec ♂
stokrotkaa chłopiec ♂
wika8 dziewczynka ♀
Agulka2012 chłopiec ♂
nadalka dziewczynka ♀
tygryskowa dziewczynka ♀
Róża76
dziewczynka ♀
aneczka_W dziewczynka ♀
Mońcia chłopiec ♂
Lilula chłopiec ♂
Malinkaizi chłopiec ♂
mela1986 chłopiec ♂
Anna25 chłopiec ♂
Babelek2012 dziewczynka ♀
fasolinka0722
chłopiec ♂

Ostatnia edycja:
Ja bardzo bym chciała dziewczynkę, ale kurcze od tygodnia mam dziwne przeczucie że to będzie jednak chłopiec :szok:
Zobaczymy czy moje chęci czy też przeczucia będą miały racje.

Mi od samego początku wszyscy mówią, że będzie chłopak, całkiem nieźle wyglądam, jeżeli chodzi o cerę itp. więc też coś mi się zdaje, że chłopak. Poza tym najprawdopodobniej wcelowany prosto w owu, co też przewiduje cholpoka. to samo kalendarz chiński :D
Ja na początku bardziej chciałam córeczkę, ale teraz to mi to już całkowicie wszystko jedno :]:-):-):-)

Od kilku dni chodzą za mną dwa imiona dla dziewczynek: Matylda i Antonina :-) I o ile mąż kręci nosem na Antka, to na Antosię jest się skłonny zgodzić :-D Ale ja póki co czuję, że to jednak chłopak... więc póki co zostaje Jaś :-)

Wg kalendarzy wychodzi mi chłopiec:) Niby czuje , że chłopiec , ale może dlatego że o nim marzymy i tak sobie wmawiam:) Jeśli chodzi o jedzenie to wole słone i kwaśne niż słodkie, ale nie odrzuca mnie od słodkiego, choć to chyba nie ma znaczenia;) Przytulanka były w samą owulkę i dzień po ;) CHŁOPIEC:)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też mam przeczucia na chłopaka. Podobnie się czuję jak w 1 ciąży więc jak będzie dziwuszka będę w wielkim szoku :szok:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry