- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
mela1986
Fanka BB :)
Hmmm ja też mam przeczucie,że to będzie chłopak i tu się pojawia problem co do imienia bo każdego dnia jest inna propozycjaGabryś, Gracjan, Karol, Antoś....???któż to wie co do dziewczynki to może Natalia?? Zosia?? Magdalena??? Pola?? oj pewnie do porodu jeszcze milion propozycji padnie
Agulka2012
Fanka BB :)
chyba mam to samo co Wy ;-) dla chłopca mam pewniaka , a dla dziewczynki się waham , ale ja w głębi serca czuje że będzie chłopak bo pierwszy MA być chłopak ,druga dziewczynka i to by było super ale i tak najważniejsze żeby było zdrowe
To i ja zdradzę nasze planowane imiona. Dla chłopca prawdopodobnie będzie Krzyś Dawid. A dziewczynka Emilia Róża. Oczywiście może się to jeszcze zmienić.
Co do Emilki - bardzo nam się podoba to imię, tylko mnie martwi, że w życiu miałam styczność tylko z jedną Emilką, która do tego musiała po pierwszym półroczu w liceum zmienić szkołę przez problemy z nauką. Ja i mój mąż jesteśmy raczej typami naukowymi, więc raczej wolelibyśmy naukowe dziecko Czy znacie jakieś fajne i mądre Emilki?
Co do Emilki - bardzo nam się podoba to imię, tylko mnie martwi, że w życiu miałam styczność tylko z jedną Emilką, która do tego musiała po pierwszym półroczu w liceum zmienić szkołę przez problemy z nauką. Ja i mój mąż jesteśmy raczej typami naukowymi, więc raczej wolelibyśmy naukowe dziecko Czy znacie jakieś fajne i mądre Emilki?
Bardzo fajny temat
My wiemy jedno na pewno-nie damy dziecku na imię tak, jak już ktoś w rodzinie ma. Choć niestety przez to odpada wiele fajnych imion:-(
Np. ja zawsze chciałam mieć córkę Klarę (mam tak z bierzmowania), ale już kuzynka męża ma córkę o tym imieniu...
Teraz w drodze jest dwóch chłopców (u mojej kuzynki w lutym i u brata męża w marcu)-czekamy jak im dadzą na imię i mam tylko nadzieję, że nic z tego co nam chodzi po głowie;-)
Jeszcze do niedawna mieliśmy pewniaki: Marysia i Jakub (choć ja całym sercem jestem za Antosiem...).
Kilka dni temu znów o tym rozmawialiśmy z mężem i coś innego nam się umyśliło: Laura albo Jan
Ciekawe ile jeszcze razy nam się odmieni do lipca
A co ciekawe- z Dorotką nie było większego problemu Imię ustaliliśmy w dniu kiedy dowiedzieliśmy się że to na 100% dziewczynka (20. tc) i nie mieliśmy żadnych wątpliwości że to TO imię
My wiemy jedno na pewno-nie damy dziecku na imię tak, jak już ktoś w rodzinie ma. Choć niestety przez to odpada wiele fajnych imion:-(
Np. ja zawsze chciałam mieć córkę Klarę (mam tak z bierzmowania), ale już kuzynka męża ma córkę o tym imieniu...
Teraz w drodze jest dwóch chłopców (u mojej kuzynki w lutym i u brata męża w marcu)-czekamy jak im dadzą na imię i mam tylko nadzieję, że nic z tego co nam chodzi po głowie;-)
Jeszcze do niedawna mieliśmy pewniaki: Marysia i Jakub (choć ja całym sercem jestem za Antosiem...).
Kilka dni temu znów o tym rozmawialiśmy z mężem i coś innego nam się umyśliło: Laura albo Jan
Ciekawe ile jeszcze razy nam się odmieni do lipca
A co ciekawe- z Dorotką nie było większego problemu Imię ustaliliśmy w dniu kiedy dowiedzieliśmy się że to na 100% dziewczynka (20. tc) i nie mieliśmy żadnych wątpliwości że to TO imię
U nas w rodzinie jest dopiero jeden maluszek i raczej żadne inne ciąże się nie planują, więc wybór mieliśmy praktycznie nieograniczony. Poza tym chcemy, aby imiona, które wybierzemy, miały polskie odpowiedniki, bo nasze maleństwo będzie nazwane po brytyjsku
My nadamy polskie imię, ale takie które Szkotom nie będzie sprawiało problemów Na szczęście z naszymi i córci imionami dają radę, gorzej z nazwiskiem;-)
Jak jestem w Pl to też muszę literować swoje nazwisko
reklama
Jak jestem w Pl to też muszę literować swoje nazwisko
No tak A tutaj też musimy literować, ale to jeszcze pikuś. Najśmieszniej jest jak oni to wymawiają ;-) Mamy nazwisko z końcówką -cki, -cka i oni to czytają jak -ki, -ka ;-)
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: