reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

PŁEĆ DZIECKA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Widze ze juz jestescie na etapie wybierania imion. Juz sie balam ze przesadzam, skoro o tym mysle. Mi strasznie podoba sie dla dziewczynki Julia a dla chlopca dosc nietypowe Samuel, ew. Tymoteusz. Kupilam nawet ksiazke "Wpływ imienia na życie" - niesamowite jak opisy charakterow sie zgadzaja. Ja chcialabym miec chlopca - zreszta z mezem "robilismy" chlopca (oczywiscie wg. meza bedzie pilkazem :laugh: )
A co do wyliczen to dla zabawy zagladnijcie na stronke:
http://www.noworodek.pl/modules.php?name=BoyOrGirl

reklama
Madziu!
Opisz mi w skrócie wpływ imienia na życie: Gabriela i Gabriel.
Podoba mi się również Julian, ale Krzysiek się krzywi. Co do Gabi to jesteśmy zgodni.

Własnie bylam na stronie imiennik podanej przez Kosmi - jest tam dokladnie slowo w slowo opis z mojej ksiazki. W ksiazce jest tez opis co ozacza np znak zodiaku imienia, czy koor imion i jak mozna lub nie wolno ich ze soba laczyc

Dzięki dziewczyny, skorzystałam i wydrukowałam sobie Gabriela i Gabrysię. Zobaczę co mnie czeka. Mam gdzieś w domu książeczki z imionami, ale nie chce mi się szukać. Wiwi mi się rozchorowała i ja także mam okropny kaszel - strasznie drapie mnie w gardle.

aska00 kuruj sie kobieto  :D

Ja się tak zastanawiam bo dla dziewczynki imie już mam, czy mądre jest dawać dziecku swoje imie. Tzn. tak sobie myslałam, żeby chlopiec byl Alex od Aleksander - moi rodzice chcieli mi tak dać na imie, bo byli święcie przekonani, że będzie chłopiec, więc staneło na Oli. Chodź ja sobie tak myśle i myśle nad tymi imionami, a to się może jeszcze pare razy zmienić :)
A wczoraj wieczorkiem siostra mi przywiozła ogromną torbę ciuszków od swoich koleżanek bo ich maluszki już wyrosły - może troche na to jeszcze wcześnie, ale jak dają  ;D

A my z mężem już też mamy imię dla dziewczynki :) (kosmi:) ) Aleksandra czyli Oleńska , a dla chłopca to jest problem..... Jakoś ja się nastawiamna córeczkę ;D i tak sobie myślę, że może los nam nie sprawi psikusa i będzie ta córeczka :)
A jak będzie synek to ja bym chciała Filipa a mój maż Kubusia.
Dlatego ta córeczka by nas nie porózniła bo co do jej imienia jesteśmy zgodni ;D

Dziewczyny ja przeczytałam w jakiejś książce, że pierwsze imię wybiera matka. Więc śmieje się do mojego męża, że on i tak nic na to nie poradzi jakie imię wybiorę a on się śmieje że ja też nic nie poradzę na to jakie imię on zgłosi w urzędzie.

Nasz chłopczyk też będzie Filipek, a jak dziewczynka to Klaudia. Jesteśmy zgodni w obydwu przypadkach.

reklama
Zazdroszczę Ci Dori takiego zgodnego męża ;D
Magdaleona właśnie z tym urzędem to jest tak, ze mój mąż tez mówił że moge wybrać Filipka a on i tak zarejestruję Kubę ;) i bądż tu zgodny i zaufaj :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry