reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Płeć dziecka

Po zdjęciu stawiam na dziewczynkę :) mam zdjęcie z synem bardzo podobne i w 20tc to już widać że jest tam duuuzo więcej niż u Ciebie 😃 rozumiem chęć poznania płci, w ostatniej mialam taką samą sytuację jak Ty do końca ciąży , lekarka zmieniała zdanie na każdej wizycie albo mówiła że nie widać 😅 na prenatalnych inny lekarz bardzo dobry i z super sprzętem stwierdził że na 99% chłopak a urodziła się dziewczynka :) do końca nie wiedziałam jak się nastawiać 😃 na wszelki wypadek miałam dwa imiona wybrane 😅

reklama
Po zdjęciu stawiam na dziewczynkę :) mam zdjęcie z synem bardzo podobne i w 20tc to już widać że jest tam duuuzo więcej niż u Ciebie 😃 rozumiem chęć poznania płci, w ostatniej mialam taką samą sytuację jak Ty do końca ciąży , lekarka zmieniała zdanie na każdej wizycie albo mówiła że nie widać 😅 na prenatalnych inny lekarz bardzo dobry i z super sprzętem stwierdził że na 99% chłopak a urodziła się dziewczynka :) do końca nie wiedziałam jak się nastawiać 😃 na wszelki wypadek miałam dwa imiona wybrane 😅
No, zobaczymy jak będzie u mnie, może na kolejnych prenatalnych dostanę bardziej jednoznaczną odpowiedź. Też skłaniam się ku dziewczynki 🩷 już się zaczęłam przywiązywać do myśli, że to chłopiec, ale jak już wiele przypadków pokazało, nigdy do końca nie można być pewnym 😅

No, zobaczymy jak będzie u mnie, może na kolejnych prenatalnych dostanę bardziej jednoznaczną odpowiedź. Też skłaniam się ku dziewczynki 🩷 już się zaczęłam przywiązywać do myśli, że to chłopiec, ale jak już wiele przypadków pokazało, nigdy do końca nie można być pewnym 😅
Można, jak zrobisz test z krwi

Dziewczynka .
Dlaczego ? Bo mój synek w 12 tygodniu miał takie zdjęcie i już wtedy było widać wyraźnie jak na dłoni wszystko co powinien mieć facet między nogami.
No tutaj nie ma nic , a jest 22 tydzień .

Dziewczynka .
Dlaczego ? Bo mój synek w 12 tygodniu miał takie zdjęcie i już wtedy było widać wyraźnie jak na dłoni wszystko co powinien mieć facet między nogami.
No tutaj nie ma nic , a jest 22 tydzień .
W 12 tc to narządy wyglądają tak samo u chłopców i dziewczynek. Więc na tej podstawie nie da się określić płci.

W 12 tc to narządy wyglądają tak samo u chłopców i dziewczynek. Więc na tej podstawie nie da się określić płci.
Nie mam na tym telefonie już tego zdjęcia bo bym tu je od razu zamieściła 😎
Nie wierzę, by narządy dziewczynek wyglądały TAK jak u rozkroczonego synka, nawet jeśli to dopiero 12 tydzień.

Nie wierzę, by narządy dziewczynek wyglądały TAK jak u rozkroczonego synka, nawet jeśli to dopiero 12 tydzień.

W 12 tc dziecko ma wyrostek plciowy. I u dziewczynki, i u chlopca. Jest on jedynie bardziej odstajacy u chlopca, a u dziewczynki bardziej do dolu.

Ale tak wyglądają. No biologii nie oszukasz. Możesz się upierać przy swoim. Ale w 12 tc można rozpoznać płeć tylko na podstawie wyrostka.

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry