reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć dziecka

Po zdjęciu stawiam na dziewczynkę :) mam zdjęcie z synem bardzo podobne i w 20tc to już widać że jest tam duuuzo więcej niż u Ciebie 😃 rozumiem chęć poznania płci, w ostatniej mialam taką samą sytuację jak Ty do końca ciąży , lekarka zmieniała zdanie na każdej wizycie albo mówiła że nie widać 😅 na prenatalnych inny lekarz bardzo dobry i z super sprzętem stwierdził że na 99% chłopak a urodziła się dziewczynka :) do końca nie wiedziałam jak się nastawiać 😃 na wszelki wypadek miałam dwa imiona wybrane 😅

reklama
Po zdjęciu stawiam na dziewczynkę :) mam zdjęcie z synem bardzo podobne i w 20tc to już widać że jest tam duuuzo więcej niż u Ciebie 😃 rozumiem chęć poznania płci, w ostatniej mialam taką samą sytuację jak Ty do końca ciąży , lekarka zmieniała zdanie na każdej wizycie albo mówiła że nie widać 😅 na prenatalnych inny lekarz bardzo dobry i z super sprzętem stwierdził że na 99% chłopak a urodziła się dziewczynka :) do końca nie wiedziałam jak się nastawiać 😃 na wszelki wypadek miałam dwa imiona wybrane 😅
No, zobaczymy jak będzie u mnie, może na kolejnych prenatalnych dostanę bardziej jednoznaczną odpowiedź. Też skłaniam się ku dziewczynki 🩷 już się zaczęłam przywiązywać do myśli, że to chłopiec, ale jak już wiele przypadków pokazało, nigdy do końca nie można być pewnym 😅

No, zobaczymy jak będzie u mnie, może na kolejnych prenatalnych dostanę bardziej jednoznaczną odpowiedź. Też skłaniam się ku dziewczynki 🩷 już się zaczęłam przywiązywać do myśli, że to chłopiec, ale jak już wiele przypadków pokazało, nigdy do końca nie można być pewnym 😅
Można, jak zrobisz test z krwi

Dziewczynka .
Dlaczego ? Bo mój synek w 12 tygodniu miał takie zdjęcie i już wtedy było widać wyraźnie jak na dłoni wszystko co powinien mieć facet między nogami.
No tutaj nie ma nic , a jest 22 tydzień .

Dziewczynka .
Dlaczego ? Bo mój synek w 12 tygodniu miał takie zdjęcie i już wtedy było widać wyraźnie jak na dłoni wszystko co powinien mieć facet między nogami.
No tutaj nie ma nic , a jest 22 tydzień .
W 12 tc to narządy wyglądają tak samo u chłopców i dziewczynek. Więc na tej podstawie nie da się określić płci.

Nie mam na tym telefonie już tego zdjęcia bo bym tu je od razu zamieściła 😎
Nie wierzę, by narządy dziewczynek wyglądały TAK jak u rozkroczonego synka, nawet jeśli to dopiero 12 tydzień.

W 12 tc dziecko ma wyrostek plciowy. I u dziewczynki, i u chlopca. Jest on jedynie bardziej odstajacy u chlopca, a u dziewczynki bardziej do dolu.

Nie mam na tym telefonie już tego zdjęcia bo bym tu je od razu zamieściła 😎
Nie wierzę, by narządy dziewczynek wyglądały TAK jak u rozkroczonego synka, nawet jeśli to dopiero 12 tydzień.
Ale tak wyglądają. No biologii nie oszukasz. Możesz się upierać przy swoim. Ale w 12 tc można rozpoznać płeć tylko na podstawie wyrostka.

reklama
Do góry