reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć dziecka

Młodamamuśka2137

Zaciekawiona BB
Hejo,
Chciałabym zacząć temat aby zapoznać się z waszymi doświadczeniami oraz podzielić się swoimi.
Najpierw miał być chłopczyk, teraz dziewczynka, ale też nic niewiaodmo bo Pani nie zobaczyła ani żeńskie genitalia ani męskie, ponieważ dzieciątko bardzo nie chce z nami współpracować. Na podstawie tego, że nic nie wystawało Pani Doktor niejednoznacznie obstawia, że to dziewczynka 🩷

Jednak trochę frustruje mnie ta niewiedza, wiem, że zdarzają się niespodzianki przy porodzie, ale chciałabym wiedzieć jak się do maleństwa odzywać a nie mam pojęcia. Czy któraś z was miała podobne przeżycia? Najważniejsze, że jak dotychczas wszystkie wyniki są dobre i dzieciątko jest zdrowe.

Zostawię tutaj zdjęcie usg, jeśli ktoś ma ochotę obstawiać płeć to zapraszam. Zostawiam pole do popisu. Zobaczymy jak ostatecznie będzie.

Załączniki

• IMG_20250327_092240.jpg
    IMG_20250327_092240.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 274
reklama
Hejo,
Chciałabym zacząć temat aby zapoznać się z waszymi doświadczeniami oraz podzielić się swoimi.
Najpierw miał być chłopczyk, teraz dziewczynka, ale też nic niewiaodmo bo Pani nie zobaczyła ani żeńskie genitalia ani męskie, ponieważ dzieciątko bardzo nie chce z nami współpracować. Na podstawie tego, że nic nie wystawało Pani Doktor niejednoznacznie obstawia, że to dziewczynka 🩷

Jednak trochę frustruje mnie ta niewiedza, wiem, że zdarzają się niespodzianki przy porodzie, ale chciałabym wiedzieć jak się do maleństwa odzywać a nie mam pojęcia. Czy któraś z was miała podobne przeżycia? Najważniejsze, że jak dotychczas wszystkie wyniki są dobre i dzieciątko jest zdrowe.

Zostawię tutaj zdjęcie usg, jeśli ktoś ma ochotę obstawiać płeć to zapraszam. Zostawiam pole do popisu. Zobaczymy jak ostatecznie będzie.

Wygląda to raczej na dziewczynę, w 22tc raczej ten penis byłby już mocno odstający i widoczny w takim zdjęciu od dołu

Hejo,

Też wg mnie dziewczyna. U syna w 18 tc jeszcze nic nie wystawało, ale w 20 tc to już trzecia noga, tego nie dało się przegapić 🤪 Natomiast u córki wyglądało to właśnie tak jak u Ciebie :)

Hejo,

USG moich dwóch córek wyglądało tak samo jak tu 🎀🌺💗

Też wg mnie dziewczyna. U syna w 18 tc jeszcze nic nie wystawało, ale w 20 tc to już trzecia noga, tego nie dało się przegapić 🤪 Natomiast u córki wyglądało to właśnie tak jak u Ciebie :)
Też czuję, że dziewczynka, od poczatku ciąży tak czułam, mimo że wszyscy dookoła mówili inaczej, nawet lekarz. Matka jednak ma mocną intuicję 🥺❤️

reklama
Do góry