reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć dziecka

reklama
Drogie Panie,

Za mną 15 tydz, wczoraj w czasie kontrolnego usg zapytałam czy może widać już płeć, lekarz powiedział ze to grubymi nićmi szyte ale widzi trzy kropki w kroczku i ponad 50% dziewczynka.

Czy któraś z Pań tez tak miała a później okazało się ze jednak chłopiec?

Od samego początku myślałam ze to chłopiec, żyłam ta myślą, wiem ze to zabobony ale mam ochotę na słone i kwaśne i wszyscy mi mówią ze dobrze wyglądam ze ciąża mi sprzyja (dziewczynka ponoć odbiera urodę).
Dzidziuś rośnie zdrowy i to najważniejsze ale jakoś mnie tak to wczoraj zbiło z tropu i trochę namieszalo. proszę nie oceniajcie, całe życie marzyłam o dziecku i synku to jest moja jedyna szansa na dziecko.
Tymi zabobonami to faktycznie zupełnie się nie sugeruje, ja nosiłam chłopca, a nie wyglądałam zbyt dobrze, raczej jakby mnie życie mocno zmęczyło 🙈 i w 1szym trymestrze jedyne co mogłam swobodnie jeść to borówki i maliny 🤷 i w sumie myślałam na początku, że może dziewczynka, ale już na prenatalnych w 13tygodniu było wiadomo, że chłopak.
Pamiętaj, najważniejsze, żeby zdrowe było, koniec końców płeć też nie zrobi Ci różnicy. Ja właśnie bardzo chciałam synka, a przeczuwałam dziewczynkę i już wyobrażałam sobie te różowe sukienusie🤗

Tymi zabobonami to faktycznie zupełnie się nie sugeruje, ja nosiłam chłopca, a nie wyglądałam zbyt dobrze, raczej jakby mnie życie mocno zmęczyło 🙈 i w 1szym trymestrze jedyne co mogłam swobodnie jeść to borówki i maliny 🤷 i w sumie myślałam na początku, że może dziewczynka, ale już na prenatalnych w 13tygodniu było wiadomo, że chłopak.
Pamiętaj, najważniejsze, żeby zdrowe było, koniec końców płeć też nie zrobi Ci różnicy. Ja właśnie bardzo chciałam synka, a przeczuwałam dziewczynkę i już wyobrażałam sobie te różowe sukienusie🤗

Ja przy chłopcu nic kwasnego i słonego, tylko i wyłącznie słodkie. Naleśniki, gofry, nutella, wszelkiego rodzaju dżemy, lody. śmiałam się, że na bank dziewczynka, a okazało się, że chłopiec 😀

Dziewczyny, może wasze sprawne oko i u mnie coś dopatrzy??:) Jutro mam prenatalne może już coś będzie jaśniejsze:)

Załączniki

• 16250502821291499090882054311471.jpg
    16250502821291499090882054311471.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 378
Po buzi się płci nie odgaduje ;)
Wiesz rodziłam 9lat temu dwoje dzieci, wtedy wszystko było dla mnie jasne, a teraz na USG nic nie mogłam ogarnąć😅😅 być może słabej jakości aparat USG i Buzka rzeczywiście najładniej wyszła, a reszty to już się doszukuje, myślę że dzisiaj badaniu prenatalnym ujrzę już wszystko jeśli małe będzie współpracować, mam 2 synków, teraz gdzieś cicho w sercu liczę na kobietkę. Dam znać👍🌺☺️

reklama
Ja mam dziewczynkę i wszyscy mówili,że w ciąży wyglądałam kwitnąco. Zachcianki na słone czy kwaśne to też nie jest wyznacznik. Poczekaj do połówkowego,albo idź na badanie do innego lekarza z super sprzętem. Chociaż znam przypadek,że dziewczyna całą ciążę myślała,że urodzi chłopca,żaden lekarz nie sugerował dziewczynki a przy porodzie niespodzianka 🙂
Serio? Ja jestem
W 20 tygodniu ciąży, na prenatalnych nie chciał nic powiedzieć, w 16 tygodniu ze coś wisi między nogami, w końcówce 19 tygodnia ze jest pewny ze chłopiec. Ciekawe czy faktycznie lekarz może się w tych czasach pomylić, nawet pytałam mu się czy czasem to coś między nogami to pępowina mówił Że nie. Ale patrzyłam na to zdjęcie i jakoś dziwnie to wyglądało. Jajeczek nie było jak pytałam. A ta kobieta co cała ciąże miała mieć chłopca to lekarz jej mówił ze jest pewny i ze widzi na pewno ze jest to chłopiec?

Do góry