Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jak nie jest możliwe jak doktor się pomylił? Mam wydruk z wizyty z adnotacją prawidłowe żeńskie narządy płciowe, a urodził się synek. To, że u was się nie pomylił, nie znaczy, że lekarz zawsze ma rację.Nie w 20 tygodniu to jest nie możliwe żeby się pomylił też w 1 ciazy miałam robione w 20 tygodniu i się plec potwierdziła
Mojej koleżance całą ciąże mówili, że będzie chłopak A urodziła się dziewczynkaU mnie lekarz od medycyny płodowej widział dziewczynkę na usg w 22 tygodniu. Dał mi to nawet na piśmie. Taki był pewniak. Urodził się synek.
Jak nie jest możliwe jak doktor się pomylił? Mam wydruk z wizyty z adnotacją prawidłowe żeńskie narządy płciowe, a urodził się synek. To, że u was się nie pomylił, nie znaczy, że lekarz zawsze ma rację.
To było specjalistyczne usg do badań prenatalnych. Nie wiem ile D.Ale czy to było USG 3D???
Przecież to jest tylko predykcja, każdy lekarz, który ma trochę oleju w głowie wam to powie, ze nic w medycynie nie jest na 100%. Nikt na 100% wam nie powie, że urodzicie zdrowe dziecko, ze to na pewno dziewczynka, ze to nie jest nowotwór, ze to jest nowotwór, itd. itd. To jest tylko diagnostyka, ludzie to normalne, ze na usg akurat dziecko się tak ułoży, ze wyglada na 100% dziewczynkę, i 15 lekarzy to potwierdzi a urodzi się chłopiec. To tylko usg, w którym można coś dojrzeć, coś sprawdzić, coś może się pokazać jak wada serca, wada stopki lub płeć, ale nie musi się pokazać, ujawnić, to nie jest zero jedynkowe.To było specjalistyczne usg do badań prenatalnych. Nie wiem ile D.
To było specjalistyczne usg do badań prenatalnych. Nie wiem ile D.
No widzisz, u mnie na "wsi" dwóch lekarzy stwierdziło chłopca, a specjalista medycyny płodowej, taki niby super hiper specjalista upierał się na dziewczynkę. I gwarantował mojemu mężowi córeczkę, starszaki słyszały. Nie to, że coś, mamy dziewczynkę, chłopca, płeć była nam doskonale obojętna, byle tylko zdrowe było, bo mam swoje lata, no ale jak coś się mówi, to człowiek się nastawia, planuje. "Trochę" nie fer.Przecież to jest tylko predykcja, każdy lekarz, który ma trochę oleju w głowie wam to powie, ze nic w medycynie nie jest na 100%. Nikt na 100% wam nie powie, że urodzicie zdrowe dziecko, ze to na pewno dziewczynka, ze to nie jest nowotwór, ze to jest nowotwór, itd. itd. To jest tylko diagnostyka, ludzie to normalne, ze na usg akurat dziecko się tak ułoży, ze wyglada na 100% dziewczynkę, i 15 lekarzy to potwierdzi a urodzi się chłopiec. To tylko usg, w którym można coś dojrzeć, coś sprawdzić, coś może się pokazać jak wada serca, wada stopki lub płeć, ale nie musi się pokazać, ujawnić, to nie jest zero jedynkowe.