reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć drugiego i kolejnego dziecka

Dzięki forum baby boom dowiedziałam się, że plemniki z chromosomem X lub Y to zabobon, ale już uprawianie seksu DWA DNI PO OWULACJI celem spłodzenia chłopca to jedyna rzetelna metoda.
O cie panie [emoji2356] ja pierdoole [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Dzięki forum baby boom dowiedziałam się, że plemniki z chromosomem X lub Y to zabobon, ale już uprawianie seksu DWA DNI PO OWULACJI celem spłodzenia chłopca to jedyna rzetelna metoda.
O cie panie [emoji2356] ja pierdoole [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Medycyna poszła do przodu 🤣 ciekawe czy będą na biologii tego uczyć 😁😁😁

Pisałam to już kiedyś na innym wątku tego typu. Propagowanie teorii o pewnej metodzie regulacji płci może buc szkodliwe. Jeżeli występują wskazania w stylu choroby genetyczne sprzężone z płcią to tylko selektywne IVF…

Bo metoda współżycia w owulację na chłopca, albo przed owulacją na dziewczynkę może i jest skuteczna u mężczyzn z plemnikami posiadającymi ładunek zarówno męski jak i żeński. A są mężczyźni, którzy że względu na np. uszkodzenia plemników z konkretnym ładunkiem mogą począć tylko daną płeć.
Nadal będzie skuteczna w 50%. Czyli tak jakby wcale.

Pisałam to już kiedyś na innym wątku tego typu. Propagowanie teorii o pewnej metodzie regulacji płci może buc szkodliwe. Jeżeli występują wskazania w stylu choroby genetyczne sprzężone z płcią to tylko selektywne IVF…
Jestem daleka od propagowania jakiejkolwiek metody planowania płci! Chciałam tylko poznać płeć kolejnych dzieci mam z forum, ale się dyskusja rozkręcila w złym kierunku.
A pomysł był prosty- myślałam o odpowiedziach tylko: "ja mam chłopca i dziewczynkę", "a ja dwóch chłopaków- trzeci w drodze":)

To tak …
u mnie dziewczynka - jedynaczka. U sióstr : 1) Xy, xx, xy; 2) xx, xy, xy, 3) xy, xx. U braci : 1)xy, 2) xx, xx, xx, xx ; 2) xy, xy,xy. Reguł brak. Można się doszukiwać szczęścia albo pecha.

reklama
Do góry