reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Plamy na ciele

Witam, Czy wie ktoś co to mogą być za plamy na ciele u pół rocznego dziecka ? Plamki czerwone i suche. Dziecko karmione piersią i od pewnego czasu rozszerzamy dietę czy to może być od jedzenia ?

Załączniki

• IMG_9774.jpeg
    IMG_9774.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 374
  • IMG_9775.jpeg
    IMG_9775.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 98
reklama
Witam, Czy wie ktoś co to mogą być za plamy na ciele u pół rocznego dziecka ? Plamki czerwone i suche. Dziecko karmione piersią i od pewnego czasu rozszerzamy dietę czy to może być od jedzenia ?
U nas to samo. Może być alergiczne, może AZS. Najlepiej skonsultować z lekarzem- dalej z dermatologiem a do tego czasu nawilżać. Najlepiej zwróć też uwagę czy one nie wychodzą/zaogniają się po jakimś konkretnym produkcie

Wydaje mi się, że miałam coś podobnego na brzuchu. Lekarz dermatolog przepisał mi emulsje Capitis Duo na łupież/grzybicę. Po użyciu szybko ustąpiło

U mojego młodego podobnie wyglądały plamy - miał nietolerancję mleka.
Moim zdaniem wygląda alergicznie. Ale to może być zarówno od jedzenie jak i np. od kosmetyków/środków czystości.

Do góry