reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Suche plamy na skórze niemowlaka

Ja tez zaczynam podejrzewać u syna alergie. Wzdęcia zaparcia ciemieniucha, sucho za uszami. Na szczepieniu zapytam bo tez spi najpierw po 5 h a potem co 1.5 h się wybudza. Zdarza się tez ulewanie do 2 H po posiłku. Je co 2.5 h
No widzisz, u Ciebie też problemy brzuszkowe. U nas oprócz ulewania to nic się takiego nie dzieje. Muszę mu jutro zobaczyć skórę za uszami, ale nie kojarzę, żeby tam się coś działo. U nas też ulewanie często dłuuuugo po posiłku. Ciemieniucha też jeszcze jest.
U nas przez dłuższy czas synowi pomagał zestaw: Gastrotuss + Debridat.
Potem przez dość długi czas brał sam Debridat.
A obecnie ma 9 lat i od jakiegoś czasu bierze Halicid, bo wciąż w nocy kaszle niestety.
Miał okresy, w których leki nie były mu potrzebne - od czego to zależało, to nie mam pojęcia.

No i u nas prościej było białko mleka wyeliminować, bo od 2 mż karmiony był tylko mm.
Opiszesz coś więcej z tym kaszlem? Miał to też jako niemowlę? Syn właśnie często tak ma, że przebudzi się i zakaszle, ale zawsze myślałam, że po prostu odkrztusza mleko, bo zasypia z piersią w buzi i czasami coś tam jeszcze zachomikuje i nie połknie 😅

reklama
Kaszle odkąd pamiętam. Kiedyś się śmiałam, że mogę na niego regulować zegarek - co dzień punkt 23.00 się budził 😂
Obecnie też bywa, że pójdzie spać i zaraz kaszle. Jak miał ze 2-3 latka to nieraz podejrzewałam jakąś infekcję.

Do góry