reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Plamy na ciele 5latka

Może też być AZS. I nawet bym się ku temu skłaniała. Większość zmian jest w zgięciach.
Nie zmieniłaś ostatnio kosmetyków- mydła, szamponu?
Mojemu synowi robi się podobnie jak zje za dużo nabiału.
A teraz bardzo często takie problemy pojawiają się po truskawkach.
Największy problem jest z nogami. W ciągu dnia zauważyłam że jak szybko w niektórych miejscach się pojawiają takie plamy tak szybko znikają. Teraz zostały głównie na nogach. Reszta ciała tylko pojedyncze, małe plamki.

reklama
Może też być AZS. I nawet bym się ku temu skłaniała. Większość zmian jest w zgięciach.
Też myślimy że to nabiał. Syn nie pił przez jakiś czas mleka. Zaczął w poniedziałek po południu znowu pić, na drugi dzień go wysypało...
Z truskawkami też uważamy, bo uczulają go te z zagranicy, nasze Polskie na szczęście nie.

A czy przy AZS zawsze występuje sucha skóra? Syn właściwie nie ma wysuszonych tych plam

Odstają te plamy leciutko? Czy nie są wyczuwalne pod palcami? Mój synek miał 3 razy plamy, pediatra nie wymysliła co to, badanie kału ok. A lekarka z konsultacji online uznała, że to po infekcji (były brzydkie kupki i raz gorączka kilka godzin, słaby apetyt). Mieliśmy podawać fenistil w kroplach i probiotyk. Ale po dwóch dniach przechodziło samo. A plamy były w róznych miejscach i znikały, a za troszkę były znów gdzie indziej.

Załączniki

• 20210726_095726.jpg
    20210726_095726.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 48
  • 20210726_130610.jpg
    20210726_130610.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 45
  • 20210726_142853.jpg
    20210726_142853.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 44
  • 20210726_140730.jpg
    20210726_140730.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 46
Odstają te plamy leciutko? Czy nie są wyczuwalne pod palcami? Mój synek miał 3 razy plamy, pediatra nie wymysliła co to, badanie kału ok. A lekarka z konsultacji online uznała, że to po infekcji (były brzydkie kupki i raz gorączka kilka godzin, słaby apetyt). Mieliśmy podawać fenistil w kroplach i probiotyk. Ale po dwóch dniach przechodziło samo. A plamy były w róznych miejscach i znikały, a za troszkę były znów gdzie indziej.
Niektóre są wyczuwalne.. U syna jest sytuacja że trzyma go już długo infekcja więc może też to od tego, taka reakcja organizmu... Także podaję fenistil w kroplach plus dodatkowo wapno i smaruje te zmiany Fenistilem

Witam u nas pojawiły się dziś rano takie o to plamy ... Plecy , na ręce i na czole co to może być ? Dziecko 2 letnie wgl nie swędzą ja. .

Załączniki

• IMG_20220629_225850.jpg
    IMG_20220629_225850.jpg
    473 KB · Wyświetleń: 53
  • IMG_20220629_225506.jpg
    IMG_20220629_225506.jpg
    441,5 KB · Wyświetleń: 51
reklama
Ja już od niedzieli podawałam mu Fenistil w kropkach. Dzisiaj od pediatry dostał krople do oczu i do uszu, które używaliśmy już półtora tygodnia temu (też zaczerwienienie uszu). Dostał także Bioaron C. Ale swędzenie zaczęło się przed podaniem nowych leków.
moje dziecko dostało uczulenia po Bioaron C. Zagłębiłam się w necie w temat i znalazlam duzo wpisów matek o uczuleniu na Bioaron

Do góry