reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Plamienie

Witam mam pytanie, do którego tygodnia najpóźniej może wystąpić plamienie implantacyjne ? No bo niby jestem w 6 tygodni choć może być tydzień/dwa młodsza ciąża, ale wstępnie powiedzmy że mam 6 tydzień stwierdzony na zasadzie ostatniej miesiączki która była 30 września. No i od piątku 3 dni plamilam. Wczoraj przestałam . Plamilam piątek niedziela poniedziałek. Lekko różowy papier. Czy jest możliwe plamienie implantacyjne w takim tygodniu? Czy może ciąża jest młodsza ? Na USG nie widać zarodka ani ciałka żółtego, tylko pusty pecherz

reklama
Blow Your Mind Wow GIF by mi Posicionamiento Web

Witam mam pytanie, do którego tygodnia najpóźniej może wystąpić plamienie implantacyjne ? No bo niby jestem w 6 tygodni choć może być tydzień/dwa młodsza ciąża, ale wstępnie powiedzmy że mam 6 tydzień stwierdzony na zasadzie ostatniej miesiączki która była 30 września. No i od piątku 3 dni plamilam. Wczoraj przestałam . Plamilam piątek niedziela poniedziałek. Lekko różowy papier. Czy jest możliwe plamienie implantacyjne w takim tygodniu? Czy może ciąża jest młodsza ? Na USG nie widać zarodka ani ciałka żółtego, tylko pusty pecherz
W dniu wczorajszym pisałyśmy Ci, żebyś plamienie skonsultowala z lekarzem, nie otwieraj kolejnego wątku w tym samym temacie, nic nowego się od nas nie dowiesz.

Ostatnia edycja:
reklama

W Polsce mamy coś tak fantastycznego co się nazywa "słownik języka polskiego" - kiedyś faktycznie trzeba było iść do biblioteki, ale dziś 10 sekund w google i ...:

implantacja
1. zob. wszczepienie.
2. «zagnieżdżenie się zapłodnionego jaja ssaków w nabłonku macicy»
• implantować

Implantacja – proces zagnieżdżania się zarodka w jamie macicy, kluczowy dla prawidłowego przebiegu ciąży. Składa się z kilku etapów: apozycji, adhezji oraz inwazji. Opiera się na złożonych interakcjach zarodka (blastocysty) oraz endometrium (błony śluzowej macicy)

Do góry