reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Plamienie we wczesnej ciazy

reklama
Ja plamilam i nawet krwawiłam w ciąży kilka razy mniej więcej do 15tyg. Lekarze nie wiedzieli skąd się bierze. Z tej ciazy mam zdrowa 3 tygodniowa córeczke. Głowa do góry.

Cześć dziewczyny. W czwartek robiłam test i wyszedł pozytywny. Wczoraj zrobiłam ponownie i wyszedł też pozytywny, ale kreska była jaśniejsza. Dzisiaj w dzień spodziewanej miesiączki przyszło plamienie. Zrobiłam test i wyszedł pozytywny nadal, a kreska jakby ciemniejsza. Ostatnia miesiączka 04.03. Mam dzisiaj umówiona wizytę i nie wiem czy iść na nią czy jednak poczekać czy krwawienia będzie więcej . Proszę o pomoc

Wygląda na poronienie. Znowu :-( na usg nic nie widać. Czekam na wynik bety będzie około 16. Łzy same płyną mi do oczu. Tak pragnęliśmy tego dziecka. Lekarz po poprzednich poronieniach przepisał mi acard i clexine . Ale niestety nie pomogło :-(

Przy 364, to lekarz raczej nic nie zobaczy. Możesz powtórzyć betę. Moim zdaniem jeszcze nic nie jest przesądzone. Wydaje mi się, że przy takiej becie, to w piątek może tak być, że na USG nie będzie nic widać. Beta musi mieć ok 1000-1500.

W iatek nie idę do lekarza a właśnie zrobię znowu badanie beta hcg i zobaczę czy będzie spadek czy przyrost bety. Lekarz mi powiedział że być może już tą ciążę poroniłam... dlatego nic nie widać. No cóż zobaczymy w piątek co z tą betą wyjdzie

W iatek nie idę do lekarza a właśnie zrobię znowu badanie beta hcg i zobaczę czy będzie spadek czy przyrost bety. Lekarz mi powiedział że być może już tą ciążę poroniłam... dlatego nic nie widać. No cóż zobaczymy w piątek co z tą betą wyjdzie
ogólnie przyrost beta HCG powinno się sprawdzać co 48h, wiec jak zrobiłam badanie dzisiaj to następne najlepiej zrobić w czwartek.

Cześć dziewczyny. W czwartek robiłam test i wyszedł pozytywny. Wczoraj zrobiłam ponownie i wyszedł też pozytywny, ale kreska była jaśniejsza. Dzisiaj w dzień spodziewanej miesiączki przyszło plamienie. Zrobiłam test i wyszedł pozytywny nadal, a kreska jakby ciemniejsza. Ostatnia miesiączka 04.03. Mam dzisiaj umówiona wizytę i nie wiem czy iść na nią czy jednak poczekać czy krwawienia będzie więcej . Proszę o pomoc
Zależy po co idziesz do lekarza. Bo ciąży to on nie zobaczy na takim etapie. Zrób betę przed wizytą.
Wynik bety hcg 364 to wskazuje 5 tydzień. Zobaczymy w piątek. Ale mam nadzieję że to nie pozamaciczna

Przepraszam, ale przy becie 300 to lekarz nic na USG nie zobaczy. Poczekaj na betę koło 1000 inidź do lekarza, tylko tym razem innego, który Cię nie wystraszy bez sensu.

reklama
Do góry