reklama
wielomatka
Fanka BB :)
a co mówili na te plamienia?
G
gość2.14
Gość
Dufaston czy duphaston ? Miałaś prog badany ? Jak badanie usg ?
Madzia86G
Jeśli nie boli ciebie brzuch i masz ciemne plamienie to możliwe że oczyszczasz się ze starej krwi.
Może naczynko pękło ? to może być z powodu odklejania się kosmówki, jakiegoś niedużego krwiaka ... tak czy siak lekarz pewnie zbadał ciebie i sprawdził.
Ja krwawiłam w 6, 8 i 12 tygodniu.
Później organizm musi pozbyć się starej krwi stąd ciemne plamienia.
Żywa czerwona krew- wtedy jest problem bo to coś świeżego .
Może naczynko pękło ? to może być z powodu odklejania się kosmówki, jakiegoś niedużego krwiaka ... tak czy siak lekarz pewnie zbadał ciebie i sprawdził.
Ja krwawiłam w 6, 8 i 12 tygodniu.
Później organizm musi pozbyć się starej krwi stąd ciemne plamienia.
Żywa czerwona krew- wtedy jest problem bo to coś świeżego .
Na plamienie powiedziedzial ze nie wiem jaka przyczyna .a co mówili na te plamienia?
G
gość2.14
Gość
Moze roznie byc, ja plamilam 2 razy, bo podrażniał mnie aplikator od luteiny.
A w każdej innej przy plamieniu takim beżowym dochodziło do poronienia niestety. Pomimo brania leków jak luteina czy duphaston. Musisz być pod obserwacja, jak wyszło usg?
A w każdej innej przy plamieniu takim beżowym dochodziło do poronienia niestety. Pomimo brania leków jak luteina czy duphaston. Musisz być pod obserwacja, jak wyszło usg?
Duphaston dostalam badanie usg tez zrobil powiedzial ze wszystko jest dobrzeDufaston czy duphaston ? Miałaś prog badany ? Jak badanie usg ?
G
gość2.14
Gość
Może masz nadżerkę?Duphaston dostalam badanie usg tez zrobil powiedzial ze wszystko jest dobrze
Procz duphaston bierzesz jakieś inne leki?
Może być źle a może nie być. Nikt Ci na forum tego nie powie, bo za pewne nawet lekarz nie wie w którą stronę to pójdzie. W mojej drugiej ciąży plamienie oznaczało poronienie. W trzeciej dostałam krwawienie w terminie miesiączki tyle że trwało 3 nie 5 dni. Czułam że coś jest nie tak i zrobiłam test, który był pozytywny. Krwawienie tyle że skąpsze wystąpiło jeszcze 2 razy zawsze w terminie miesiączki. Z tej ciąży mam zdrowego syna. W czwartej ciąży malutka kropka krwi oznaczała obumarcie płodu 3 tyg wcześniej. W piątej co rusz miałam krwawienia psychicznie byłam wrakiem. Ciągle się bałam że dziecko zmarło. Dopiero na pierwszych prenatalnych odkryto, że jest krwiak jakoś ciężko widoczny który się obroznial. Trwało to do mniej więcej początku 5 miesiąca. Z tej ciąży mam zdrową córkę. Każda ciąża inna historia.
reklama
A.Patrycja
matko, miałam identyczna sytuację, malutka kropka krwi oznaczała obumarcie płodu 3 tyg wcześniej... Było to 5 lat temu, do dziś pamiętam słowa lekarza na IP podczas badania "żadnej krwi tu nie widzę, czy ktoś jeszcze oprócz Pani widzial ta krew żeby potwierdzić?" :/Może być źle a może nie być. Nikt Ci na forum tego nie powie, bo za pewne nawet lekarz nie wie w którą stronę to pójdzie. W mojej drugiej ciąży plamienie oznaczało poronienie. W trzeciej dostałam krwawienie w terminie miesiączki tyle że trwało 3 nie 5 dni. Czułam że coś jest nie tak i zrobiłam test, który był pozytywny. Krwawienie tyle że skąpsze wystąpiło jeszcze 2 razy zawsze w terminie miesiączki. Z tej ciąży mam zdrowego syna. W czwartej ciąży malutka kropka krwi oznaczała obumarcie płodu 3 tyg wcześniej. W piątej co rusz miałam krwawienia psychicznie byłam wrakiem. Ciągle się bałam że dziecko zmarło. Dopiero na pierwszych prenatalnych odkryto, że jest krwiak jakoś ciężko widoczny który się obroznial. Trwało to do mniej więcej początku 5 miesiąca. Z tej ciąży mam zdrową córkę. Każda ciąża inna historia.
@kika29 przyczyn krwawienia może być mnóstwo, niestety