reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Plamienie po stosunku.

Dorti95

Zaciekawiona BB
Hej, mam 11 tydzień.
Czy u którejś z was wystąpiło plamienie zaraz po stosunku? I była jasnoczerwona krew na papierze? I to było chwilowe?
Czy to powod to obaw?
Czy to poronienie ?

reklama
Na wszelki wypadek zapisz się na kontrolę.
Duża szansa, że po prostu masz w środku wszystko bardzo delikatne i stąd to plamienie.
Ale dla spokojnej głowy lepiej podjechać do lekarza lub na IP i sprawdzić czy jest ok. Przynajmniej ja bym tak zrobiła.

Szyjka macicy jest bardziej wrażliwa i może po prostu partner Cię trochę zadrapał albo otarł - jeżeli plamienie było jednorazowe to skonsultowała bym to z ginekologiem choćby telefonicznie/SMS jeżeli jest możliwość. Wszystko jest bardziej ukrwione i delikatniejsze - uważam ,że nie masz się o co martwić

Napewno to nie poronienie - jeżeli plamienie to nie jest żywa krew i nie masz żadnych bólów i innych objawów - to napewno nie poronienie! 🌈🍀

Napewno to nie poronienie - jeżeli plamienie to nie jest żywa krew i nie masz żadnych bólów i innych objawów - to napewno nie poronienie! 🌈🍀
Tu akurat się nie zgodzę. Ja nie miałam ani krwi ani bóli. A jednak okazało się, że zarodek się wchłonął. Wizyta w 11tc - pusty pęcherzyk, a w 7tc było bijące serduszko.

reklama
I co się okazało?
Że kosmówka jest bardzo blisko ujścia szyjki i że nie wiadomo jak to się skonczy. Dostałam duphaston i miałam odpoczywać. Finalnie skonczyło się dobrze.

Ja w ogole wychodę z załozenia, ze lepiej pojechac i sprawdzić nic czekać i się martwić.
Było nie było po to jest też IP.

Do góry