reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Plamienie po stosunku.

Miałam wczoraj robione usg. I czy przez jeden dzień mogłoby się coś takiego stać co u Pani ???
Raczej mało możliwe. Skoro wczoraj miałaś USG, to duża szansa, że Cię tam po prostu podrażnili. Dołożony stosunek - i stąd krwawienie. Niemniej jednak - na wszelki wypadek bym to skontrolowała.

reklama
Raczej mało możliwe. Skoro wczoraj miałaś USG, to duża szansa, że Cię tam po prostu podrażnili. Dołożony stosunek - i stąd krwawienie. Niemniej jednak - na wszelki wypadek bym to skontrolowała.
Tak napisałam do swojego ginekologa. Czekam na wiadomość od niego....

Hej, mam 11 tydzień.
Czy u którejś z was wystąpiło plamienie zaraz po stosunku? I była jasnoczerwona krew na papierze? I to było chwilowe?
Czy to powod to obaw?
Czy to poronienie ?

Tak, udało się ciąże utrzymać - ale cała ciąża już na lekach.
Ja byłam od razu w szpitalu, podziwiam czekanie, aż odpisze lekarz

Tak, udało się ciąże utrzymać - ale cała ciąża już na lekach.
Ja byłam od razu w szpitalu, podziwiam czekanie, aż odpisze lekarz
Ginekolog napisał ze moze pojawić się plamienie po stosunku oraz po wczorajszym usg, Ponieważ łatwo teraz podrażnić szyjkę.
Teraz już tego plamienie nie mam. Nawet na papierze.
Gdyby pojawiły się bóle brzucha lub jakieś skurcze mam pojechać na IP.

Ale wróżką też nie jest. Zrobisz jak uważasz.
Tak jak pisałam wyżej - jest duże prawdopodobieństwo, że lekarz ma rację. Ale co jeśli nie ma?
Przecież nie zrobił Ci USG, by to potwierdzić. To nie jego dziecko i nie on potem będzie żył ze stratą.

reklama
Ja uważam, że w sezonie infekcyjnym nie ma co latać do szpitala bez poważnego powodu. Dostałaś informację od lekarza, zrób co Ci mówi intuicja, ale ja nie pchałabym się do szpitala w takiej sytaucji.
Odpocznij, po oszczędzaj się kilka dni i obserwuj sytuację.
Uważam, że nie masz się czym martwić.
Wiadomo, że dostaniesz mnóstwo rad, żeby lecieć na IP, ale painful but true- na tym etapie nawet to jeśli poronienie, w szpitalu nie pomogą utrzymać ciąży. Choćbyś przyjęła cały duphaston świata, jeśli ciąża ma się poronić, to się poroni.

Ostatnia edycja:
Do góry