reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Plamienie/krwawienie w 6tc

Hej kochane,
Robiłam we wrześniu dwa razy test ciążowy, który wyszedł dwa razy pozytywny. Byłam 26 września na wizycie u ginekologa i w zasadzie moja wizyta została przesunięta na 8 października z uwagi na to, że to za wcześnie aby coś więcej zobaczyć na wizycie. Zalecenia jakie otrzymałam to przyjmowanie tabletek z kwasem foliowym, tj. Pregna.

Stwierdzono u mnie hashimoto, ponadto przyjmuje leki na obniżenie tarczycy (eutyrox 20 N i jodid 200). Robiłam kiedyś z chłopakiem badanie na grupę krwi gdzie wyszło nam, że ja mam A- a on A+, w dodatku na wcześniejszych wizytach stwierdzono u mnie dwuroznosc macicy.

Według mojego kalendarzyka moja ciąża ma 6 i 6 dni. Wczoraj podczas załatwiania się zauważyłam w śluzie takie niewielkie ślady krwi, natomiast dzisiaj podczas załatwiania zauważyłam plamkę krwi, gęstej i z małymi zakrzepami. Później podczas wizyty w łazience zauważyłam u siebie taką wydzielinę. Czy ktoś może był w takiej sytuacji? Co to może zwiastować?

Ostatnia edycja:
reklama
Tak jak pisze Lady Loka... Równie dobrze może oznaczać początek poronienia, co pęknięcie jakiegoś krwiaka itd.
Najrozsądniej byłoby jechać na IP ginekologiczno-położniczą, zbadają Cię, zrobią USG, jak uznają, że jest potrzeba, wypiszą progesteron.

i jak co Ci powiedzieli?
Powiedzieli mi, że nie jest dobrze. Brak FHR i ciałka żółtego. Jak na 6tc to pęcherzyk jest za mały co wskazuje na nieprawidłowe rozwijanie się ciąży. Powiedzieli dosłownie, że mam sobie odpuścić i odczekać około 3 miesięcy przed planowaniem kolejnej ciąży. Nie zapisali żadnych leków, ani nie zlecili dodatkowych badań. Jutro mam iść do mojej ginekolog na wizytę kontrolną.

Do góry