reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

reklama
Cass, co ty chcesz, świetnie wyglądasz. Majeczka też piękna.
I jak zdecydowałaś się z tymi chrzcinami? Jak się widziałyśmy w Nemo to zastanawiałaś się czy robić w domu czy w lokalu.

ja mam chrzciny w maju dopiero ale juz zaklepalam sallke w rydwanie bo komunie sa jeszcze - i tak juz na polowe maja nie mieli nic wolnego i tez bedzie tylko 8osob plus 3 dzieci - ale nie zamierzam robic w domu bo mi sie nie chce.

cass fajnie! a majka jakie ma oczka slodkie!

Byliśmy w poradni u Jaworskiego, ludzi tłum, każdy ma wejście co 5 minut, jak na taśmie. Mój M. więcej mówił niż sam lekarz. Powiedział, że dzieci operują w Pile od 6 m-ca. Skierował nas do Poznania lub Szczecina do poradni. Jesteśmy umówieni do Szczecina na 28go lutego. Na szczęście to moje rejony więc nie jest źle, zahaczymy się u rodzinki. Także w Pile nic się nie dowiedziałam, widocznie trzeba szkolić się samemu przez net. Pozdrawiam i uciekam robić obiad
no to faktycznie zbyt gadatliwy lekarz nie był:sorry::sorry: obyście w szczecinie się czegoś konkretnego dowiedzieli:tak::tak:
U nas różnie bywa. Maja sadzi pierdziochy 4 razy na dobę i drze się niemiłosiernie :szok::eek: Nawet w nocy :crazy: Poniedziałek był tragiczny. Mała spała dwa razy po 20-30 minut od 8 do 15:30, a jak nie spała to marudziła i ryczała. Normalnie miałam jej dość. Całe szczęście, że tatusiowi udało się ją uśpić i miałam chwilę czasu dla wytchnienia :baffled:

Muszę po mału myśleć o zorganizowaniu chrzcin Majeczce, ale jakoś nie chce mi się :no: Jak sobie pomyślę o tym to aż mi się wszystkiego odechciewa. Policzyłam, że jak mamy zrobić takie skromne chrzciny, z rodzicami, rodzeństwem i chrzestnymi Mai to i tak wyjdzie nam w sumie 20 osób, w tym 8 dzieci, gdzie najstarsze ma 13 lat, a najmłodsza to Maja. Brrr. Ale i tak mnie to nie ominie :no:

Oj, biedny Miłoszek :-( Taki maluch a już chcą go ciąć? :szok:
Monika wszystko zależy od tego co planujesz na chrzest:tak::tak: mi się wydaję że nie ma co cyrkować :tak::tak: a może tak poproś o pomoc kogoś???
Co do Majeczki dajesz jej coś na te pierdzioszki???
My chrzcimy teraz w niedzielę, chrzciny na 13 osób. A ja zaliczyłam fryzjera i mam grzywkę...dziwnie wyglądam, wszystko przez Rox, ona mi kazała grzywę zrobić :-)
Zobacz załącznik 330777

eeee no bomba!!! ja też myśle o grzywce ale takiej dłuższej bo niestety mam tzw ząbek i krótkie mi się rozchodzą:crazy:

Czarna, daję Majce Espumisan w kropelkach. Ale jakoś nie widzę różnicy. No chyba, że daję jej wtedy kiedy nie trzeba :eek: Zgodnie z zaleceniami dostaje kropelki w 4 dawkach na dobę, czyli co ok 6 godzin i przed jedzeniem.

Kliwia, a jakie są tam ceny za osobę?

My się zastanawiamy czy zrobić chrzciny w lokalu czy jednak w domu, ale zamówić catering + zrobić coś samemu. U nas niektórzy goście po chrzcinach i lokalu i tak będą chcieli przyjść do nas na jakąś wódeczkę, więc żarełko do zagrychy i tak będę musiała mieć. Jak to stwierdził mąż, to chyba lepiej zrobić imprezę od razu w domu i mieć to z glowy. Ale ja wolałabym to ominąć. Fajnie by było gdyby tak goście zechcieli po lokalu iść już do siebie do domu ;-)

Dziewczyny, potrzebuję rady. Mai dość często odparza się pupcia. Na pewno nie jest to kwestia chusteczek tylko raczej kremu do pupy. Wiem już, że nie służy jej sudocream, nivea, hipp ani alantan. Za to na odparzoną skórę służy córci bepanten. Ale czym można jeszcze smarować pupcię jak jest ładna i zdrowa? Co byście poleciły?

Dziewczyny, potrzebuję rady. Mai dość często odparza się pupcia. Na pewno nie jest to kwestia chusteczek tylko raczej kremu do pupy. Wiem już, że nie służy jej sudocream, nivea, hipp ani alantan. Za to na odparzoną skórę służy córci bepanten. Ale czym można jeszcze smarować pupcię jak jest ładna i zdrowa? Co byście poleciły?

Monika Jeśli chodzi o pupowe maści to przerobiłam większość. Wszystkie były podobne dopóki nie zrobiły się Nikosiowi odparzenia i wtedy żadna z powyższych maści nie pomagała i wtedy znalazłam LINOMAG w aptece, który pomógł prawie natychmiast. Od tej pory mam dwie sztuki pod ręką i Miłoszka też już nim smarowałam. A jak skóra jest zdrowa to używam np. Nivea.

monika nie wiem jakie ceny saw tym roku, jako staly klient z rydwanskim zawsze znizke negocjuje :tak:
ale mysle ze za taki obiad to do 55zl/os maaax
jak nmaja ci sie zwalic po chcrzinach to tez bym chyba w domu robila.

ja na tylek sudokrem stosuje :) ale o linomagu tez slyszalam, jeszcze alantan moze pomoc.

Monika co do tytłeczka jak u Bredzelek i u nas LINOMAG króluje!!!! a jak nie było potrzeby niczym nie smarowałam aby mogła sie wytworzyć naturalna ochrona:tak::tak:
A co do chrzcin to Ja przy takich gościach zrobiłabym w domciu:tak::tak::tak:
Co do Cateringu to może w stołówce na rogu Kolbega ;-)

reklama
Monika jak z pupcią jest ok to my używamy nic albo zasypujemy zwykłym pudrem dla dzieci i pupcia sie nie odparza

Do góry