reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pilnew pytanie o bete

Aniaanka

Fanka BB :)
Jestem na pocztaku 11 tygodnia i przestraszyl mnie wynik bety bo jest nagle duzo mniejszy przyrost niz normalnie. Mozecie mi powiedziec czy cos jest nie tak czy jest ok?
Podaje wyniki bety
Beta z dnia 6 marca 60066
z dnia 11 marca 91619
z dnia 18 marca 132957
z dnia 25 marca 136104
Wizyte u ginekologa mam dopiero wieczorem, prosze o pomoc

reklama
Na początku są czasem takie bóle, przypominające bóle jak na okres. Możesz spróbować wziąć no spe 3x1 i magnez, ciepłą(nie gorąca) kąpiel albo po prostu apap. Jakbyś zaczęła plamić albo ból będzie się nasilal podjedź sobie na IP. Bez sensu żebyś żyła w strachu, a tam Cię zbadają i zrobią usg.
Wg najnowszych badań paracetamol jednak nie jest taki bezpieczny i bez wyraźnych wskazań lepiej go nie przyjmować. Tak słyszałam od 2 różnych lekarzy. No spe spokojnie można.

reklama
Szkoda bo wolalabym by on mnie zrobil Usg najlepiej od razu dzisiaj, zamiast czekac. Ale na pewno mi dzisiaj poleci kogos dobrego i zobacze jaki bedzie czas oczekiwania, sprawdze tez tak jak mowisz na znanym lekarzu. Moze jak zobacze na USG ze wszystko jest ok to troszke odetchne
Mam nadzieje ze u Ciebie wszystko jest juz dobrze?

Szkoda bo wolalabym by on mnie zrobil Usg najlepiej od razu dzisiaj, zamiast czekac. Ale na pewno mi dzisiaj poleci kogos dobrego i zobacze jaki bedzie czas oczekiwania, sprawdze tez tak jak mowisz na znanym lekarzu. Moze jak zobacze na USG ze wszystko jest ok to troszke odetchne
Mam nadzieje ze u Ciebie wszystko jest juz dobrze?
Tak, ale swirowałam okropnie bo jestem po poronieniu. Obecnie 28tc, więc już podchodzę bardziej na luzie. Na początku miałam wizyty co 2 tygodnie, czasem częściej. Z lekarzem pod telefonem gdyby tylko się coś działo. Ale usg na wizycie to podstawa, dlatego nie wiem czy nie będziesz musiała kogoś znaleźć. Ja Kupiłam tez detektor tętna i odkąd dało się tylko go posłuchać to słuchałam :-) czasem nawet dwa razy dziennie.

Moja beta z dzisiaj 125 to jest 32 dc w czwartek plamienie implantacyjne cykle 30dniowe owu 17c wg testow owulacyjnych. Czy ten wynik jest ok?
Na podstawie jednego wyniku niewiele można stwierdzić oprócz tego że jesteś w ciąży. Powtórz badanie po upływie 48h w tym samym laboratorium. Przyrost powinien być conajmniej 66%

Paracetamol jest w apapie?
Lucy super juz jestes w 28 tygodniu, za 3 miesiace rodzisz. Ale Ci zazdrosze ze juz jestes tak daleko. Juz latem urodzisz, bardzo bym chciala byc juz w tym tygodniu co Ty. Mialas tak jak ja jedno poronienie i obecna ciaza jest pierwsza?

Paracetamol jest w apapie?
Lucy super juz jestes w 28 tygodniu, za 3 miesiace rodzisz. Ale Ci zazdrosze ze juz jestes tak daleko. Juz latem urodzisz, bardzo bym chciala byc juz w tym tygodniu co Ty. Mialas tak jak ja jedno poronienie i obecna ciaza jest pierwsza?
Tak w apapie jest paracetamol. Poronilam pierwsza ciążę, ta jest druga już na lekach. Ale to dłuższy temat

Ja bym chetnie posluchala jak bylo u Ciebie ale jak te wspomnienia Cie bola to do nich nie wracaj. Najwazniejsze ze juz jestes tak daleko i bedziesz mogla sie cieszyc pieknym latem ze swoja dzidzia.

reklama
Ja bym chetnie posluchala jak bylo u Ciebie ale jak te wspomnienia Cie bola to do nich nie wracaj. Najwazniejsze ze juz jestes tak daleko i bedziesz mogla sie cieszyc pieknym latem ze swoja dzidzia.
A gdybym zrobila jutro to jaki powinien być przyrost pytam bo w czwartek mam lekarza z samego rana i nie zdaze miec wynikow na wizyte a chciałbym miec juz do wgladu jakos przyrost

Do góry