reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pilnew pytanie o bete

Aniaanka

Fanka BB :)
Jestem na pocztaku 11 tygodnia i przestraszyl mnie wynik bety bo jest nagle duzo mniejszy przyrost niz normalnie. Mozecie mi powiedziec czy cos jest nie tak czy jest ok?
Podaje wyniki bety
Beta z dnia 6 marca 60066
z dnia 11 marca 91619
z dnia 18 marca 132957
z dnia 25 marca 136104
Wizyte u ginekologa mam dopiero wieczorem, prosze o pomoc

reklama
Na początku są czasem takie bóle, przypominające bóle jak na okres. Możesz spróbować wziąć no spe 3x1 i magnez, ciepłą(nie gorąca) kąpiel albo po prostu apap. Jakbyś zaczęła plamić albo ból będzie się nasilal podjedź sobie na IP. Bez sensu żebyś żyła w strachu, a tam Cię zbadają i zrobią usg.
Wg najnowszych badań paracetamol jednak nie jest taki bezpieczny i bez wyraźnych wskazań lepiej go nie przyjmować. Tak słyszałam od 2 różnych lekarzy. No spe spokojnie można.

reklama
Szkoda bo wolalabym by on mnie zrobil Usg najlepiej od razu dzisiaj, zamiast czekac. Ale na pewno mi dzisiaj poleci kogos dobrego i zobacze jaki bedzie czas oczekiwania, sprawdze tez tak jak mowisz na znanym lekarzu. Moze jak zobacze na USG ze wszystko jest ok to troszke odetchne
Mam nadzieje ze u Ciebie wszystko jest juz dobrze?

Szkoda bo wolalabym by on mnie zrobil Usg najlepiej od razu dzisiaj, zamiast czekac. Ale na pewno mi dzisiaj poleci kogos dobrego i zobacze jaki bedzie czas oczekiwania, sprawdze tez tak jak mowisz na znanym lekarzu. Moze jak zobacze na USG ze wszystko jest ok to troszke odetchne
Mam nadzieje ze u Ciebie wszystko jest juz dobrze?
Tak, ale swirowałam okropnie bo jestem po poronieniu. Obecnie 28tc, więc już podchodzę bardziej na luzie. Na początku miałam wizyty co 2 tygodnie, czasem częściej. Z lekarzem pod telefonem gdyby tylko się coś działo. Ale usg na wizycie to podstawa, dlatego nie wiem czy nie będziesz musiała kogoś znaleźć. Ja Kupiłam tez detektor tętna i odkąd dało się tylko go posłuchać to słuchałam :-) czasem nawet dwa razy dziennie.

Moja beta z dzisiaj 125 to jest 32 dc w czwartek plamienie implantacyjne cykle 30dniowe owu 17c wg testow owulacyjnych. Czy ten wynik jest ok?
Na podstawie jednego wyniku niewiele można stwierdzić oprócz tego że jesteś w ciąży. Powtórz badanie po upływie 48h w tym samym laboratorium. Przyrost powinien być conajmniej 66%

Paracetamol jest w apapie?
Lucy super juz jestes w 28 tygodniu, za 3 miesiace rodzisz. Ale Ci zazdrosze ze juz jestes tak daleko. Juz latem urodzisz, bardzo bym chciala byc juz w tym tygodniu co Ty. Mialas tak jak ja jedno poronienie i obecna ciaza jest pierwsza?

Paracetamol jest w apapie?
Lucy super juz jestes w 28 tygodniu, za 3 miesiace rodzisz. Ale Ci zazdrosze ze juz jestes tak daleko. Juz latem urodzisz, bardzo bym chciala byc juz w tym tygodniu co Ty. Mialas tak jak ja jedno poronienie i obecna ciaza jest pierwsza?
Tak w apapie jest paracetamol. Poronilam pierwsza ciążę, ta jest druga już na lekach. Ale to dłuższy temat

Ja bym chetnie posluchala jak bylo u Ciebie ale jak te wspomnienia Cie bola to do nich nie wracaj. Najwazniejsze ze juz jestes tak daleko i bedziesz mogla sie cieszyc pieknym latem ze swoja dzidzia.

reklama
Ja bym chetnie posluchala jak bylo u Ciebie ale jak te wspomnienia Cie bola to do nich nie wracaj. Najwazniejsze ze juz jestes tak daleko i bedziesz mogla sie cieszyc pieknym latem ze swoja dzidzia.
A gdybym zrobila jutro to jaki powinien być przyrost pytam bo w czwartek mam lekarza z samego rana i nie zdaze miec wynikow na wizyte a chciałbym miec juz do wgladu jakos przyrost

Do góry