reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Piewsze Urodzinki

A u mnie 25 grudnia urodzinki bedą trzyosobowe:-D hehe. Darusia ja i Rafał.. bedziemy wtedy w Rabce, bo wyjeżdżamy na święta w trójeczke i wracamy dopiero 27, no i myśle że przed Sylwestrem zrobie jeszcze Solenizantce jakieś urodzinki w domu, z rodzinką, ale co i jak to jeszcze niewiem:baffled:

dziewczyny głupia sprawa, bo ja jak wiecie nie w temacie...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: jakie spotkanie Grudniówek...?:confused::szok: Kiedy gdzie i jak...? I dlaczego bezemnie...?!!!:wściekła/y:;-)
Nie no poważnie spotykacie sie wszystkie gdzieś??

reklama
Agatko spotykamy się 13 grudnia w Hula Kula w Warszawie, pakuj Darusię i Rafał w samochód i przyjeżdżajcie :-) A tak w ogóle to 7 grudnia ląduję w Krakowie, bo mi loty do Warszawy zlikwidowali, z Krakowa też będę odlatywać 28 grudnia, ale nie wiem jakie ta moja rodzinka ma plany wobec nas. Obawiam się, że szybko będą chcieli do domu wracać, a z powrotem będą zwlekali z wyjazdem na lotnisko;-)

No Kasia, to może spotkanie w Krakowie się uda ...:tak:
Ataata to widzę, że się Wam wspaniałe Święta szykują!!! I tego Wam życzę :):):)

A nasze urodzinki jak wiecie wypadają w Wigilię, ale imprezka będzie w pierwszy dzień Świąt, raczej u nas i też najbliższa rodzina ... chrzestni, dziadkowie ... u nas też ciasno więc nie poszalejemy, ale musi być SUPER!!! Już ja o to zadbam!!!:-)

Och a ja już się nie moge doczekac naszej imprezki urodzinowej:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Będzie rybka po grecku, leczo, mozarella mhmmmmmm aż mi ślinka leci.

Edit :
aaaaa jeszcze pieczarki z serem będą:-D:-D:-D

Oj bibka się udała :-) Oliś jako przykładny solenizant bawił się z wszystkimi do samego końca imprezy, czyli do godziny 3 :-) Bałam się trochę, że jak zobaczy takie tłumy to się będzie wydzierał, ale na szczęście humor mu dopisywał :tak: Raz tylko zapłakał jak śpiewaliśmy chłopakom "Sto lat", no cóż nasz śpiew nie przypadł mu do gustu :-pKochane dziecię nawet same się tortem poczęstowało, trzymałam go na rękach i wzięłam kawałek tortu, więc mój ancymonek wsadził sobie rączkę w ten tort i zaczął ją wylizywać :-D:-D:-D A jaka rozpacz była jak mu chciałam chusteczką rękę wytrzeć ;-)
Jutro powstawiam jakieś fotki,generalnie my mamy ich niewiele, ale muszę kolegę zmolestować, bo on robił za nadwornego fotografa.

Weroniczka, ten sernik robila moja ciocia jak jeszcze dzieckiem bylam i wiem ze pyszny, a w dodatku latwo sie porcjuje...
A jako ciasto urodzinowe mozna na kolorowo ozdobic, bo do polewy latwo sie klei np. kolorowa posypka:) Przy czym ja polecam zeby polewe zrobic samemu, a nie np ze stopionej czekolady, bo sie za twarda w chlodzie robi i utrudnia krojenie.
Moze tez zrobie ten serniczek jako dodatkowe ciacho na urodzinki, a jak nie to na swieta, bo szybkie i latwe jest, a wlasnie czegos takiego szukam:tak:

Jak macie jeszcze przepisy na latwe i szybkie pysznosci na imprezke, to podawajcie dziewczyny! (niekoniecznie na slodkosci:)) w tym urodzinowo-swiateczno-sylwestrowym okresie na pewno sie przyda:D

reklama
Napiszę co u nas było, generalnie nam się wydawało, że niewiele tego, ale sporo jeszcze zostało:
1. Tort czekoladowy
2. Sałatka z porów
3. Sałatka z jajek
4. Jajka w majonezie
5. Bigos
6. Kanapki
7. Paluszki i chipsy
8. 4 flaszki i zgrzewka piwa ;-) Flaszki poszły wszystkie, akurat w tym przypadku nic się nie zmarnowało ;-):-p

Do góry