reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierzecie w proszku czy w płynie?

a jak piorę w zwykłym proszku Ariel i używam płynu do płukania z Lenora.jak trzeba to tylko płukam dwa razy małej rzeczy.i robię to odkąd skończyła 4tygodnie.nie ma żadnych uczuleń.

reklama
Ja tak samo piorę w płynie Ariel i płuczę w lenorze i dodaję vanish jak są mocno poplamione odkąd synek skończył 6 miesięcy i nic mu nie dolega. Jak prałam w tych dla dzieci ubranka były strasznie twarde (nawet po prasowaniu) a teraz są całkiem inne.
tliszka alergię np. na co można zminimalizować dzięki temu? :confused:

U nas od poczatku lovella, sam proszek+dodatkowe plukanie.
Jeden raz zdazylo mi sie wyplukac tylko raz pranie i mala obsypalo :wściekła/y:, wiec teraz zawsze sa 2 plukania

Niektóre dzieci mają większą skłonność do uczuleń i podrażniają je silne środki chemiczne zawarte w proszkach - wybielacze, enzymy. Mojej znajomej synek tak reagował na dorosłe proszki i dorosłe kosmetyki. Na pewno nie każde dziecko, ale ja wolę zmniejszyć ryzyko uczuleń, zwłaszcza u takiego dopiero co urodzonego maluszka.

hej, piorę w płynie dzidziuś - dobry i tani, no i lepiej się wypłukuje z ciuszków niż proszek. A nam piorę w niemieckich tabletkach Persil i płynach do płukania E no i małej tez nic nie dolega, a wiadomo, że się do nas przytula. Moja mama, która jest uczulona prawie na wszystko też pierze w tych tabletkach i jest ok.

reklama
Witajcie
Moja najstarsza córka ma prawie 4 lata. Jak była niemowlakiem to strasznie reagowała na zwykłe proszki do prania, nie przeznaczone dla dzieci i kupowałam właśnie Lovele, Obecnie już z tego chyba wyrosła. Natomiast moja druga 5,5 miesięczna córeczka nie nie jest uczulona i piorę jej ciuszki w proszku Vizir.

Do góry