reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

Kajenka gratulacje! (dla małej tyle ząbków). Kuba jeszcze nie ma żadnego, ale dziąsełka już tak napuchnięte, że tylko czekać. Kubuś też nie siada samodzielnie ( niestety). Za to bardzo fajnie się bawi, piszczy, pluje, mówi tata i baba ( jak mu się uda) i jak usypia woła kaja - kaja ( bardzo nas to rozśmiesza):-) .

reklama
Kubulek też nieźle pluje, a dokładnie to robi prysznic. Nareszcie siedzi sam bez podpierania się rączkami:laugh2:, ale oczywiście jak się go posadzi.;-) Iwonka to "kaja-kaja" to u nas stwierdziliśmy że Kubuś woła "KAJAK KAJAK" bo akurat rozważaliśmy na temat spływów i widocznie podsłuchiwał

Oj to widze ze wszystkie maluchy maja cos do tych "splywow";-) ...Dawidek rowniez kaja-kuje :-D

Dzisiaj tez pierwszy raz sam bez zadnej pomocy zaczal przewracac sie z pleckow na brzuszek :happy: ... podciaga sobie nozie i hops ;-) ... spowrotem tez juz sie przewraca ale jeszcze mu glowka ucieka i musze asekurowac ;-)

i Gartulacje dla ząbkowej Paulinki :-)

Moja Mariczka co raz czesciej i wyrazniej mówi "MAMA"!!!!!:-D :tak: :-)
No i slicznie zaczyna raczkowac...co raz lepiej jej to idzie :-) Tylko czekam az ruszy sprawnie do przodu :-) :-)

dziewczynki to wspaniałe ze nasze maluchy tak pieknie się rozwijają.....i to kazde we wlasnym tępie: te co mają ząbki.jeszcze nie siedzą...te co siędzą nie przekrecają sie z pleckow na brzuch...........niesamowite!!!!!
kazdy ma nabytą inną umiejętnosc....jakby tak wziąc wszystkie październikowe dzieci i stworzyc z nich jedno: TO BYŁBY GENIUSZ:laugh2: :laugh2: :laugh2:

ja zauwazylam u macieja coś bialego na dziąśle....jest to juz ze 3 tyg...wygląda jak ząbek bo takie biale i powięksa się ...ale ma ształt okragly....możliwe ze ząbek????? phiii

A ja tak czytam, czytam i stwierdziłam, że mój Kubasek to jest 100 lat za murzynami...:-) , choć widzę, że robi postępy, co prawda w żółwim tempie, ale robi... wczoraj udało mu sie pierwszy raz przekręcić z brzuszka na plecki, bo odwrotnie to robi już od dawna, no i zaczyna podciągać pod brzuszek nóżki i tak jakby chciał sie odpychać stópkami... ale to jest dla niego strasznie męczące :-)

Za to w ogóle nie ciągnie się do siadania, tzn jak złapie go za rączki to coś tam próbuje, ale chyba słabo, czy powinnam sie tym martwić?

Czarodziejko - u nas też tak było najpierw zrobiły się dwie górki białe a potem górki pękły i wyszły ząbki - nie martw się to nic złego te górki - polecam Calgel - dla ząbkujących maluszków

reklama
Elizabeth z tym siadaniem u mojego Kuby jest tak samo (kompletnie nie łapie o co chodzi mamie:no: ). Nie martw się tym (ja się nie martwię) w końcu na wszystko przyjdzie czas.

Do góry