reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

Ines super,że Mariczka tak potrafi się sama zabawić:tak:, a ty korzystaj z tego na maxa. Ja tak miałam z Natalką. Musiałam tylko wstać zrobić jej mleczko, a potem myk do łóżka,a moja córcia grzecznie bawiła się koło mnie:tak:. Niestety z Kubą tak się nie da.:no:

Zmieniając temat. Mój Kuba ostatnio był bardzo marudny,a przedwczoraj zwymiotował dwa razy i nie mial apetytu. Nie wiedziałam od czego to,a wczoraj znalazłam dwie górne czwórki:tak:. Tak więc stan naszego uzębienia na dziś:
1 dolne i górne
2 dolne i górne
jedna 3 górna
dwie 4 górne
w sumie 11 ząbków:-)

reklama
U nas pobudka jest coraz częściej o 7, z tym że Amelka jak się obudzi to rozepnie śpiworek i lerzy i czeka aż mama przyjdzie....żadko się zdarzy aby zapłakała lum mnie zawołąła.
A u nas od poniedziałku jest mała markotna, górne trójki się przebijają i widać że dolne również lada dzień....przez co mała je mniej i jest marudna....chciałaby cały dzień tylko się do mamy tulić :baffled:

U Kubusia wylazły dwie górne trójki, w sumie mamy 14 ząbków:
43211234
4_2112_4

Kuba potrafi włączać telewizor, ale już kilka razy zauważyłam, że włączy TV, przełącza kanały i zatrzymuje się na Vivie... myślałm, ze to przypadek, ale zrobił juz tak kilka razy... no ale przeciez teledyski z gołymi babkami to jest to co on lubi:-)

Elizabeth, pogratulować tak szerokiego uzębienia :tak:
A muzyczne kanały to dzieci uwielbiają.....moja Amelcia lubi bardzo jak się jej włączy Vivę lub MTV, wtedy tylko muzyczka w stylu disco i pupą kręci na boki :-D
A jej ulubiona piosenka to: Apologize-Timbaland oraz Kanikuły :-)

reklama
Do góry