reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

reklama
A Julie jak cos interesuje to pokazuje paluszkiem i mowi to.Chodzi po domu i wylicza to to to to a co to?:tak::-D Na autko mowi bumbum,a jak widzi pieska to udaje,ze szczeka,poza tym -mama,tata,baba,dziadzia,lala,lalka.

Staś z wyrazów dźwiękonaśladowczych to mówi: ko ko, ku ku, muuuu, beee lub dee, iii haaa <osioł>, brrrr, tiiiit,< miau, gu gu od czasu do czasu>,oraz da=daj,bam, mama, tata, baba, mniam mniam, niee, a pozostałe pokazuje palcem mówiąc aa.
Pozatym sam z miną agenta 007 i poczuciem spełnionej misji wynosi brudne pampersy do kosza.

Kasia:-D:-D:-D:-Duwazaj,bo po pampersie wszystko tam moze ladowac.Dzieciom bardzo sie podoba wyrzucanie:tak:Mojej kolezance wszystkie sztucce corcia powyrzucała.Potem zaczeły ginac sciereczki kuchenne...Znalazła jedna w koszu i juz wiedziała co sie stało ze sztuccami;-)

U Dawidka ze słów to ... tata- podstawa, baba, dada i mama, da, ma, śam-sam, Dawiś, Dawid,
widziś- ale przy tym to chwyta Cie za ucho, włosy, nos - co blizej- przyciaga blisko tego co chce pokazac i mówi, widziś ;)
śedźe, ide, bam,
ko ko, kau kau - chał chał, aaaaaaa- udaje słonia
jak chce abys wstała to bierze twoje rece i do góry podnosi, odwrotnie kiedy chce zebys siadła,
to, a co to, allo, ta- tak, nie
i blizej nie okreslone słowa ;)

i oczywiście gratulacje dla Wszystkich mówców ;)

Oooo dobre z tymi sztuccami Oliwka jak stwerdzi,ze cos jej wedlug niej zbedne to leci do kosza i wyrzuca to,juz najrozniejsze byly tam rzeczy.Kiedys sie na swojego ukochanego misia z ktorym spi obrazila i probowala go wepchnac dokosza a jaka byla zla,ze nie chcial wejsc...hhihihih

Kasiu mój Kuba też ostatnio wynosi pampersa do kosza tylko,że jak już go ma wyrzucić to się waha - wkłada i wyjmuje:-D, ale w koncu wyrzuca. Aha i nie napisałam najważniejszego zacząl po sobie sprzątać zabawki. Jak skończy zabawę to wkłada wszystkie zabawki do pudełka,a czasem to nawet specjalnie wyrzuca,zeby potem wkładać je z powrotem:dry:

reklama
To ja musze bardzo,ale to bardzo pochwalic Hanie.
Dzis zrobila 5 razy siusiu na nocnik.Po nocy<choc tym razem pieluche miala zasiusiana;potem juz nie>,po sniadaniu<tu podeszla do mnie i pokazala paluszkeim na pieluche mowiac,,tu">,po spacerze,po drzemce i po kapieli.Kupke tez zawolala,,tu",ale za wolny mam start do nocnika. NOrmlanie szok przezylam,pozytywny bardzo.
Mloda tez wynosi wszytsko do smieci,przyznam, ze to wykorzystuje:sorry2:
I wreszcie zakceptowala moje zdanie,jak nie chce czegos juz jesc to nie zostawia tego po katach,tylko odnosi do kuchni na stol:-).

Do góry