reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwszy trymestr a farbowanie włosów

reklama
Ja bedac w ciąży.... 8 razy podchodziłam do farbowania włosów.. 2x fryzjer 6x farby drogeryjne i... ani razu wlosy w ciąży mi nie złapały farby ;)
Tak ze zaczęłam wierzyć w zabobon ze w ciąży włosów się nie farbuje
Obecnie 2miesiace po porodzie i juz 2krotnie wlody farbowane, efekt jak przed ciąża 🙊🤷‍♀️

Ja bedac w ciąży.... 8 razy podchodziłam do farbowania włosów.. 2x fryzjer 6x farby drogeryjne i... ani razu wlosy w ciąży mi nie złapały farby ;)
Tak ze zaczęłam wierzyć w zabobon ze w ciąży włosów się nie farbuje
Obecnie 2miesiace po porodzie i juz 2krotnie wlody farbowane, efekt jak przed ciąża 🙊🤷‍♀️
To nie jest zabobon, tylko kwestia hormonów. Moja fryzjerka nie podejmuje się rozjaśniania włosów ciazarnym, bo wielu kobietom nawet o ton wlosy się nie rozjaśnia.
To samo jest z różnymi zabiegami, typu laminacja rzęs, która może się nie udać ze względu na nasze hormony ciążowe.

Ja od 3 lat nie farbuje włosów, polecam dać im odpocząć, włosy piękne jak u dziecka :D

To nie jest zabobon, tylko kwestia hormonów. Moja fryzjerka nie podejmuje się rozjaśniania włosów ciazarnym, bo wielu kobietom nawet o ton wlosy się nie rozjaśnia.
To samo jest z różnymi zabiegami, typu laminacja rzęs, która może się nie udać ze względu na nasze hormony ciążowe.

Ja od 3 lat nie farbuje włosów, polecam dać im odpocząć, włosy piękne jak u dziecka :D
Tylko mówisz o rozjaśnianiu a ja się farbuje na czarno 🙊🙊

Tylko mówisz o rozjaśnianiu a ja się farbuje na czarno 🙊🙊
Chodziło mi ogólnie o zabiegi na włosach, bo rozmawiałam z nią na temat rosjasniania i powiedziała, że nie zrobiz więc ten przykład przytoczyłam.
Dlatego też w czasie okresu nie wychodzi kolor, wszystko wina hormonów :D

Post stary, ale napisze może komuś się przyda. Odnośnie farbowanie lekarz powiedział że można, dla świętego spokoju zamówiła mi fryzjerka farbę bez amoniaku i farbowała nią w 1 trymestrze, później niż szla normalna farba. Przemawia do mnie argument że fryzjerki też maja dzieci.

Ja tez trochę odświeże post :) dzisiaj byłam na pierwszej, ciążowej wizycie u fryzjera na farbowaniu. Po wyjściu z salonu dopadła mnie schiza bo w salonie oczywiście było czuć farbę itd. Ja sama miałam farbowanie z rozjaśnianymi refleksami. Ja jak to ja zaczęłam się zastanawiać czy nie szkodzę tym dziecku. Jestem w 23tc i czasami mam takie przemyślenia, ze głowa mała. 🤷🏼‍♀️

Ja tez trochę odświeże post :) dzisiaj byłam na pierwszej, ciążowej wizycie u fryzjera na farbowaniu. Po wyjściu z salonu dopadła mnie schiza bo w salonie oczywiście było czuć farbę itd. Ja sama miałam farbowanie z rozjaśnianymi refleksami. Ja jak to ja zaczęłam się zastanawiać czy nie szkodzę tym dziecku. Jestem w 23tc i czasami mam takie przemyślenia, ze głowa mała. 🤷🏼‍♀️
Farbuję włosy co miesiąc bo niestety siwa babuleńka ze mnie 🙈
Poza tym mam dwie kuzynki fryzjerki które mają już dzieci, jedna urodziła pół roku temu i cały czas farbowała klientkom włosy.
To już nie te farby co np 30 lat temu

reklama
Ja np. kremy na rozstępy stosowałam tylko w 2 trymestrze a w 3 używałam tylko tuszu do rzęs, takie miałam przemyślenia 🥴🤣