reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pierwszy spacer

WITAM CIEPLUTKO WSZYSTKIE MAMUSIE.
Miło mi dołaczyć do grona mam jestem jeszcze świeżutka w tym temacie córeczke Nel urodziłam niedawno 20 listopada dzisiaj miła 2 tyg Wprawdzie o miesiąc za szybko ale jest zdrowiutka i juz jesteśmy w domku.:-):-):-)
Kochane mamuski mam do was pytanie. Po ile tyg zaczełyście przyzwyczajac maluszki do werandowania a po ilu wyszłyście na podwórko ( biorąc po uwage że jest zima ). Nie wiem jak powinnam ubrać maluszka na cebulke i kombinezon bo tez nie chciałabym przegrzać. Jezeli jesteście w stanie pomóc z góry dzieki:-):-)

reklama
czesc.ja ur w lutym i tez bylo zimno.z dzieckiem wyszlam dopiero jak mial ok 5 tyg.nawet wozka nie mialam wczesniej.mysle,ze jak bedzie miec ok 3 tyg to ubierz,mozesz nawet dobrze w rozek i koc cieply owinac,zaloz czapke i na 5 min wystaw.potem na pare min dluzej,az wyjdziesz na dwor.dobrze by bylo zeby pierwsze wyjscie nie bylo przy zimnie tzn zebys trafila na slonce.
do wozka zaloz poprostu spiochy,kombinezon,czapulke,posmaruj buzke,zabadul dobrze w gondoli w kocyk i heja;-)

Ja urodziłam w marcu. Werandowanie zaczęłam po tygodniu. Na początek przez 3 dni przy otwartym oknie 5 minut a później 4 dni na werandzie. Po tygodniu werandowania wyszliśmy po raz pierwszy na dziesięcio minutowy spacer. Jeżeli chodzi o spacery teraz z takim maleństwem, to myślę że powinnaś wybierać pogodne dni. Unikaj dni w których czuć przeszywający chłód i wilgoć. Wówczas dziecko może bardzo szybko "złapać" jakiegoś wirusa a dla takiego malutkiego dzieciątka zwykły katar to udręka. Bardzo ważne jest również aby codziennie wietrzyć mieszkanie - najlepiej rano po nocy i przed snem aby mu sie dobrze spało.

Mój synek urodził się 10 grudnia. Kiedy miał 2 tygodnie "wyszedł" na pierwszy 10-cio minutowy spacerek i od tamtej pory spacerujemy codziennie w zależności od pogody 1- 1,5 godziny . Tu w Norwegii za granicę niewychodzenia przyjmują -10, -15 stopni.

witam maluszka urodzilam 19 stycznia nie werandowalam go bo bylo strasznie zimno ale 2 razy wyjezdzalismy w trase do lekarza moglabym teraz wyjsc na dwor jest cieplo slonce swieci i na jak dlugo. malenstwo ma 6 tygodni. :tak:

reklama
Wg mnie spokojnie możesz wychodzic na godzinny spacer. Jeden dzień werandowania, a następnego w drogę.

Do góry