reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pierwszy spacer

WITAM CIEPLUTKO WSZYSTKIE MAMUSIE.
Miło mi dołaczyć do grona mam jestem jeszcze świeżutka w tym temacie córeczke Nel urodziłam niedawno 20 listopada dzisiaj miła 2 tyg Wprawdzie o miesiąc za szybko ale jest zdrowiutka i juz jesteśmy w domku.:-):-):-)
Kochane mamuski mam do was pytanie. Po ile tyg zaczełyście przyzwyczajac maluszki do werandowania a po ilu wyszłyście na podwórko ( biorąc po uwage że jest zima ). Nie wiem jak powinnam ubrać maluszka na cebulke i kombinezon bo tez nie chciałabym przegrzać. Jezeli jesteście w stanie pomóc z góry dzieki:-):-)

reklama
czesc.ja ur w lutym i tez bylo zimno.z dzieckiem wyszlam dopiero jak mial ok 5 tyg.nawet wozka nie mialam wczesniej.mysle,ze jak bedzie miec ok 3 tyg to ubierz,mozesz nawet dobrze w rozek i koc cieply owinac,zaloz czapke i na 5 min wystaw.potem na pare min dluzej,az wyjdziesz na dwor.dobrze by bylo zeby pierwsze wyjscie nie bylo przy zimnie tzn zebys trafila na slonce.
do wozka zaloz poprostu spiochy,kombinezon,czapulke,posmaruj buzke,zabadul dobrze w gondoli w kocyk i heja;-)

Ja urodziłam w marcu. Werandowanie zaczęłam po tygodniu. Na początek przez 3 dni przy otwartym oknie 5 minut a później 4 dni na werandzie. Po tygodniu werandowania wyszliśmy po raz pierwszy na dziesięcio minutowy spacer. Jeżeli chodzi o spacery teraz z takim maleństwem, to myślę że powinnaś wybierać pogodne dni. Unikaj dni w których czuć przeszywający chłód i wilgoć. Wówczas dziecko może bardzo szybko "złapać" jakiegoś wirusa a dla takiego malutkiego dzieciątka zwykły katar to udręka. Bardzo ważne jest również aby codziennie wietrzyć mieszkanie - najlepiej rano po nocy i przed snem aby mu sie dobrze spało.

Mój synek urodził się 10 grudnia. Kiedy miał 2 tygodnie "wyszedł" na pierwszy 10-cio minutowy spacerek i od tamtej pory spacerujemy codziennie w zależności od pogody 1- 1,5 godziny . Tu w Norwegii za granicę niewychodzenia przyjmują -10, -15 stopni.

witam maluszka urodzilam 19 stycznia nie werandowalam go bo bylo strasznie zimno ale 2 razy wyjezdzalismy w trase do lekarza moglabym teraz wyjsc na dwor jest cieplo slonce swieci i na jak dlugo. malenstwo ma 6 tygodni. :tak:

reklama
Wg mnie spokojnie możesz wychodzic na godzinny spacer. Jeden dzień werandowania, a następnego w drogę.

Do góry