reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pierwszy spacer

Jak najbardziej ... spaceruj ile chcesz i na ile maluch pozwoli
Dawid jak jest ciepło to praktycznie całymi dniami przesiaduje na podwórku ...

Miłego spaecrowania :happy:

A moge wiedziec jakich argumentów uzywają Twoja tesciowa i jej mama, aby mówić ze nie powinnas tak długo z dzieckiem chodzić na sapecry?? ... az jestem ciekawa bo szczerze powiem, ze pierwszy raz sie spotkałam, z takim czyms ...
one w sumie uważaja ze jak jest zimno to nie wolno wychodzic a jak katar to juz wogole
ale dzieki dziewczyny jest tak jak myslałam
czyli jak nawiecej powietrza.ja tez sie dusze siedzac w domu
Dzięki podbudowałyscie mnie
:rofl2:

reklama
powiedz tesciowej i jej mamie,ze dziecko trzeba dotleniac i hartowac!oczywiscie,ze na dlugo nie wyjdziesz jak jest zimno,ja np nie wychodze ponizej 10 stopni,ale dzis jest ok 16 i wzielam dziecko na dwor,zeby spalo,zabadulasz je i jest mu cieplo.nie mozna przeciez trzymac dzieci pod kloszem.to ty jestes matka i ty decydujesz.powiedz mezowi,zeby z nimi sam porozmawial i juz.

powiedz tesciowej i jej mamie,ze dziecko trzeba dotleniac i hartowac!oczywiscie,ze na dlugo nie wyjdziesz jak jest zimno,ja np nie wychodze ponizej 10 stopni,ale dzis jest ok 16 i wzielam dziecko na dwor,zeby spalo,zabadulasz je i jest mu cieplo.nie mozna przeciez trzymac dzieci pod kloszem.to ty jestes matka i ty decydujesz.powiedz mezowi,zeby z nimi sam porozmawial i juz.
A czemu nie wychodzisz poniżej 10 stopni? Czyli w zime nie chodzicie na spacerki?
Z dzieckiem można wychodzić nawet jak jest mróz, ale nie większy niz 5-7 stopni poniżej zera.

no moze przesadzilam,ale jak czuje,ze mi jest zimno to raczej z nim tez nie bardzo chce wychodzic,on ostatnio znow w wozku siedziec nie chce i musze go niesc,a jak niose to marznie,a w wozku raczej jest przykryty.

justynka faktycznie w tym wieku ciezko wychodzic z dzieckiem, jesli nie chce siedziec w wozku, tylko na raczkach, ale nie powinnas rezygnowac chocby z godzinki dotleniania. My mielismy to szczescie, ze okres siedzacy, ale niechodzacy wypadl na wiosna- lato i wtedy sprawdzil sie rowerek. :tak:
A za 2-3 miesiace Antos zacznie chodzic i wtedy spacer to bedzie dla niego super frajda. I ani lekki mroz, ani snieg nie powinny Wam go odbierac.

Ja również spaceruje tak długo jak sie da :tak:i jak na to pogoda pozwoli ;-)nie widzę przeciwwskazań jeżeli Dzieciątko jest zdrowe :-)

My na ogół spędzamy na spacerze 3 godziny, chyba że pogoda jest wyjątkowo paskudna, to wtedy 1 godzinę. Ale Łucja zawsze przed- i popołudniowe drzemki odbywa przy otwartym oknie.
I jestem za tym, żeby jednak przemówić do teściowej argumentami, bo jeśli pozwoli się temu pokoleniu gadać, to takie bzdury będą powtarzane jeszcze przez kilka następnych dekad.

Maciuś ma 3 miesiące i chodzimy a długie spacery, nawet więcej niż 2 godz jak jest ładnie

PS: najlepsze miejsce dla teścowej - 100 m od domu 6m pod ziemią

Tomuś urodził się w czerwcu więc całe lato przebywaliśmy głównie na dworzu - nawet do 6 godzin (cycaliśmy gdzie popadło). Tomek ma starszego brata, więc głównie ze względu na niego chciałam, aby jak najwięcej przebywał na dworzu. Teraz na jesieni spacerujemy 2 razy dziennie - koło południa i po południu razem ze starszym, jak odbieramy go z przedszkola

reklama
Wychodz z dzieciaczkiem na tak dlugo jak tobie sie to podoba.To twoje dziecko i ty wiesz co jest dla niego najlepsze.Gdybym ja miala sie przejmowac tym co mowi moja mama lub tesciowa itp to chyba bym zwariowala:-p

Do góry