reklama
justyna z wrześni
Wdrożona(y)
Mój synek ma 3,5 miesiąca i ja też nie mam okresu. Moja gin powiedziała mi, że przez cały okres laktacji mogę nie mieć miesiączki, ale oczywiście to nie wyklucza owulacji, dlatego karmienie piersią wcale nie jest pewną antykoncepcją.
ilona172
Mama Alanka
Ja dostałam okresu 7 miesięcy po porodzie i nadal karmiłam. A następnego okresu dostałam po ok 40 dniach, kolejny po 30, a później w miarę regularnie co 34-35 dni, tylko ostatni dostałam po 30 dniach od poprzedniego. Mój okres trwa od 7 do 9 dni i zawsze jest poprzedzony jednodniowym, a czasem trochę krótszym, plamieniem. Przy czym nie odczuwam żadnych bóli, jedynie czasem już 1 dnia mnie troszkę boli brzuch, ale ogólnie czuję się osłabiona.
Ja też czekałam na okres i czekałam i nawet zaczęłam mieć objawy ciąży hihhi, tzn wyczulony węch, bóle podbrzusza itp. Ale w końcu się doczekałam po prawie 11 miesiącach. Po pierwszym dziecku dostałam po prawie 9 miesiącach.
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
hejka
ja dostałam pierwszy okres 5 miesiecy po porodziei trwał 6 dni, czyli tak jak przed ciążą. nadal karmię piersia i czekam właśnie na drugi okres, narazie mi sie spóxnia, ale sie uspokoiłam po tym co przeczytałam tutaj - juz wiem ze mam cierpliwie czekać i sie nie stresowac. ale i tak pewnie wybiore sie do gin na kontrole, tak na wszelki wypadek
pozdrawiam
ja dostałam pierwszy okres 5 miesiecy po porodziei trwał 6 dni, czyli tak jak przed ciążą. nadal karmię piersia i czekam właśnie na drugi okres, narazie mi sie spóxnia, ale sie uspokoiłam po tym co przeczytałam tutaj - juz wiem ze mam cierpliwie czekać i sie nie stresowac. ale i tak pewnie wybiore sie do gin na kontrole, tak na wszelki wypadek
pozdrawiam
sikoreczka79
Fanka BB :)
Witam! Ja karmiłam syna przez 13 miesięcy i dopiero w 14 miesiącu po urodzeniu dostałam okres. Potem miałam dosyc uregulowane i nie było problemów, nawet przestały byc bolesne! Teraz córcia ma 9 iesiąc i nadal na cycusiu. Jeszcze nie miałm, ale wiem, że wróci jak odstawię małą!
czesc dziewczyny
jestem 7 tygodni po porodzie, karmie piersia. przestalam krwawic juz jakis czas temu i teraz znowu krwawie. wyglada mi to na okres bo wystapily tez bole takie jakie mialam przed ciaza zwiastujace okres. czytalam gdzies wypowiedz jednej babki ktora dostala okres karmiac nadal w tym samym czasie. czy to mozliwe? czy to zalezy od organizmu? dodam ze do lekarza na kontrole musze sie dopiero wybrac.
jestem 7 tygodni po porodzie, karmie piersia. przestalam krwawic juz jakis czas temu i teraz znowu krwawie. wyglada mi to na okres bo wystapily tez bole takie jakie mialam przed ciaza zwiastujace okres. czytalam gdzies wypowiedz jednej babki ktora dostala okres karmiac nadal w tym samym czasie. czy to mozliwe? czy to zalezy od organizmu? dodam ze do lekarza na kontrole musze sie dopiero wybrac.
reklama