reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwszy okres po ciąży

no ja niestety nie pocieszylam sie wolnoscia od tej "przypadlosci"
mi okres, mimo ze karmie dziecko tylko i wylacznie i na zadanie piersia, pojawil sie juz 2 miesiace po porodzie(naturalnym). byl troche bardziej obfity i bolesny, ale juz nastepnym dokladnie po miesiacu byl w zasadzie taki jakie mialam przed porodem. wiec u mnie niestety mimo kamienia piersia wszytsko wrocilo juz do dzialania i chyba juz pozostanie regularne.

reklama
Ja mam 10-cio tygodniową córkę. Karmię ją od początku tylko piersią, a pierwszą miesiączke po porodzie mialam juz po 4 tygodniach, od 6 tygodnia po porodzie biorę tabletki anty dla kobiet karmiących-Cerazette i od dwoch tygodni mam caly czas krwawienie :/ a po tych tabletkach mialo nie byc w ogole krwawienia lub casami nieregularne, a ja mam nonstop.

Ja karmię dalej piersią -choć pierwsze krwawienie pojawiło się 6 tyg po porodzie trwało1dzień,i tak jeszcze 3razy miałam do tej pory -wg lekarza jest to uznawane za miesiączkę:)

Do góry