Mrs.mama
Fanka BB :)
Sporo tego jest w czym wybierac. Super. Zaraz wszystko przejrzę Co do książeczek to dopiero tworzymy biblioteczkę i od samego poczatku stawiamy na literaturę Czy moj syn juz rozumie? Nie wiem ale jak czytamy mu z mezem to wkladamy w to duzo serca i spokoju. Nie przesadzamy tez z czytaniem. Max 5, 10 min. Czesto czytając staramy się intonować i mlody zawsze bacznie obserwuje. Staramy sie poprostu go zachecic. Mamy taki rytual ze wieczorami przed snem mu czytamy. Pucia dostalismy w prezencie wiec od tego zaczelismy. Ale co ci moge polecic to na pewno ksiazki ze zdjeciami twarzy. Najlepiej by twarz byla na 1 str. (Baby Faces) Kuba ja uwielbia. Róznego rodzaju ksiązeczki kontrastowe (Na wsi. Rozłoz baws sie i ogladaj) (Mój dzień. Biblioteka maluszka) (Dotknij mnie. Kolorowe zwierzaki)(Ksiega dzwieków) Mam spora liste co chcialabym jeszcze zamowic i na co czekamy bo jest w drodze. Jesli chcesz moge ci podeslac W jakim wieku masz dziecię?O, to Twoje dziecko jest przeciwieństwem mojego bo mój syn wcale nie jest zainteresowany grającymi/świecącymi zabawkami.
Twój syn jak na 7 msc duuuuzo rozumie, super chociaż moje dziecko nie da mi przeczytać mu książeczki, w tym roku stawiamy właśnie na literaturę może polecisz jakieś książeczki? Wczoraj ogladalam pucia, ale to chyba dla starszych dzieci? Czy są różne serie? Jeszcze się nie orientuje w temacie
Ja dla 7-8msc proponuję :
Garnuszek na klocuszek
Pchacz (osobiście nie mialam, ale wiem że dzieci to lubią, i tutaj z efektem swietlnym, co może spodobać się Twojemu maluchowi)
Jeździk pająk
Pianinko baby Einstein (ta firma ma też świetną gitarę, bębenek i tablet)
Domek dumel (TO NASZE ODKRYCIE!)
Arka dumel
Kostka aktywności
Skrzynka clementoni (to może odbiega od reszty, bo nie nest interaktywne, ale to ciekawa alternatywa przebijanki)
Kostka interkatywna nr 2
Teczuszka maluszka